News Flash:

Atentie la salata de icre

15 Ianuarie 2012
8337 Vizualizari | 0 Comentarii

Rosii, portocalii, verzi ori negre, mici cat un varf de ac sau mai mari, icrele sunt ravnite de multe persoane. Se poate intampla insa ca o astfel de specialitate sa te imbolnaveasca. Inainte de a prepara salata de icre este bine sa respectati cateva criterii. 

"Atentie la provenienta icrelor de stiuca sau pastrav, deoarece pot fi contaminate cu oua de tenie - acestea trebuie mai intai congelate si sarate pentru a distruge parazitul. Ca sa fiti siguri ca veti elimina acest risc folositi numai icre inspectate sanitar-veterinar", avertizeaza prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare in volumul "Revolutia in bucatarie".

De asemenea, si pestii (stiuca, bibanul, pastravul) trebuie sa fie bine tratati termic prin fierbere sau preparare la cuptor pentru a distruge orice urma de paraziti. Atentie si atunci cand separati icrele de intestine, acestea din urma se pot rupe, icrele fiind imediat contaminate cu bacterii. In SUA, de exemplu, consumul de icre se numara printre cele mai frecvente sase cauze de botulism. La adapostul putinelor grade din frigider, bacteriile (Clostridium botulinum) produc o foarte puternica otrava, care ne blocheaza toti muschii.

10 beneficii ale consumului de peste si fructe de mare. Vezi si care sunt efectele negative ale acestor alimente  

Pentru icre se vor utiliza de preferinta "ulei de masline extravirgin, ulei de rapita, uleiuri presate la rece" mai adauga prof. dr. Mencinicopschi. Specialistul mai recomanda sa nu se adauge paine in compozitie, ci hrisca fiarta si pasata. Acest preparat va fi consumat de catre suferinzii de guta foarte rar si in cantitati mici.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

icrele
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1538 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021220 (s)