News Flash:

Atentie la produsele de patiserie!

28 Ianuarie 2014
1709 Vizualizari | 0 Comentarii
Expertii Consiliului Superior al Sanatatii (Belgia) recomanda evitarea consumului excesiv al uleiului de palmier pentru a preveni problemele de sanatate. Este vorba, de fapt, despre un ulei bogat in acizi grasi saturati.
Acestia cresc riscul maladiilor cardiovasculare, ca si crestere a LDL – colesterol rau (vezi care sunt alimentele care tin sub control colesterolul). Este foarte important, asadar, sa limitam consumul de acizi grasi saturati.
Nu este intotdeauna facil sa studiem cu atentie etichetele pentru a determina cu precizie componenta unui produs. De aceea, trebuie sa stiti ca uleiul de palmier se ascunde frecvent sub termenul generic ulei vegetal.
Consumatorii vor beneficia de o informare mai ampla privind denumirile de pe etichetele produselor alimentare incepand cu anul 2014, moment in care va intra in vigoare noua legislatie care obliga fabricantii sa aiba indicarea clara a tipului de ulei utilizat in produsele respective.
De asemenea, consumati cu moderatie produsele urmatoare, care sunt bogate in ulei de palmier: produse de patiserie, produse alimentare semipreparate, pizza, biscuiti, batoane de ciocolata, unele pateuri tartinabile si margarina.
Limitati de asemenea consumul unor produse lactate ca untul si smantana.
Pentru a gati, folositi alte tipuri de uleiuri vegetale care contin acizi grasi nesaturati, precum: uleiul de masline, de arahide, porumb, floarea-soarelui, soia, uleiul produs din seminte de rapita, nuci sau susan.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

palmier sanatate acizi grasi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1935 (s) | 34 queries | Mysql time :0.047354 (s)