News Flash:

Asa "desfacem" rapid mierea cristalizata

28 Decembrie 2016
3403 Vizualizari | 0 Comentarii
Mierea este pur si simplu un aliment minunat! Este un indulcitor natural cu o aroma si o textura foarte placute, dar si o adevarata portie de sanatate. Cu cat mierea este mai pura, cu atat mai bine, doar ca mierea de calitate se si zahariseste repede.

Ce poti face ca sa ii redai rapid mierii zaharisite textura vascoasa si fina de la inceput?

In majoritatea cazurilor, cristalizarea mierii se datoreaza conditiilor de pastrare nu tocmai propice. Zaharisirea mierii nu inseamna nimic altceva decat faptul ca in borcanul de pastrare a patruns umezeala. Asadar, ori nu ai inchis bine capacul, ori poate ca ai folosit o lingurita uda ca sa colectezi mierea."

De ce este sanatate curata sa consumi miere cu nuci 

Cum putem inversa procesul de zaharisire.

1. Pregateste un bol adanc
Insurubeaza strans capacul borcanului cu miere si pune borcanul intr-un bol suficient de adanc cat sa permita scufundarea completa a acestuia. Asaza apoi bolul in chiuveta.

2. Adauga apa calda
Da drumul la robinetul de apa calda si umple bolul pana sus cu apa calda.

3. Lasa mierea la „desfacut"
Tine mierea la "desfacut" in apa calda pana ce apa din bol ajunge la temperatura camerei.

Dupa acest timp, mierea cristalizata isi recapata consistenta initiala ca prin minune. Daca mierea zaharisita este foarte compacta, s-ar putea sa fie nevoie sa repeti procedeul.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mierea indulcitor natural sanatate zahariseste repede
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1707 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025924 (s)