News Flash:

Artrita, o afectiune din ce in ce mai prezenta

22 Martie 2014
3227 Vizualizari | 0 Comentarii
artrita Small
Fumatul, diabetul, hipertensiunea sau excesul de colesterol sunt factori de risc privind aparitia acestei boli. Artrita poate sa apara, la inceput, ca o durere sau disconfort la nivelul gambei, uneori deasupra coapselor dupa mersul pe jos pe distante mai mari, dar care dispare dupa cateva clipe de odihna. Durerea va aparea, ulterior, in momentul parcurgerii distantelor din ce in ce mai scurte, iar in momentul in care ia o forma foarte avansata exista un risc serios de amputare. Specifice artritei sunt durerile, adesea nocturne cand corpul este relaxat, potrivit adevarul.ro. 

Intepaturile de albina calmeaza durerile de artrita
Durerile de artrita pot fi calmate cu tamaie
 
Articulatia este adesea umflata, dureroasa, calda, poate prezenta o efuziune de lichid sinovial. Printre simptomele afectiunii prezentate pot fi: febra, inflamarea ganglionilor, scaderi in greutate sau oboseala. Numarul de persoane cu artrita a crescut cu aproape 25% in zece ani la nivel mondial, potrivit datelor prezentate de diverse studii din 2013. Estimarilor din studiile prezentate sustin ca peste 140 de milioane din bolnavii de artrita locuiesc in tari cu venituri mici si medii, in special in Asia de Sud-Est si zona Pacificului de Vest, potrivit adevarul.ro, care citeaza „The Lancet”.
Speranta de viata mai mare, dar, de asemenea, schimbarea stilului de viata, inclusiv lipsa miscarii fizice, pare a explica progresul acestei boli a arterelor, care afecteaza in special persoanele in varsta. Unele artrite necesita un tratament specific: antibiotice pentru artritele septice, uricozurice in cazul gutei, antiinflamatoare si corticosteroizi in poliartrita reumatoida.
Insa, in majoritatea cazurilor, analgezicele si antiinflamatoarele atenueaza durerea. In cazul artritei, unele alimente din dieta zilnica pot cauza inflamare in multe zone ale corpului, inclusiv la incheieturi, in timp ce altele pot actiona ca medicamente de scadere a durerii si rigiditatii oaselor. Profesorul Earl Mindell sustine intr-o carte publicata in 2012,  „Mica biblie a nutritiei”, ca rosiile, cartofii, vinetele si ardeii sunt cele mai comune alimente care cauzeaza simptome de artrita. Alte alimente cu acelasi efect cu citricele, porumbul, graul si produsele lactate.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

fumatul diabetul hipertensiunea colesterol boli artrita durere
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1781 (s) | 34 queries | Mysql time :0.046705 (s)