News Flash:

Aparitia depresiei poate fi influentata de nivelul de educatie

12 Septembrie 2017
367 Vizualizari | 0 Comentarii
Riscul de a suferi de depresie este cu atat mai mic cu cat creste gradul de educatie, releva raportul anual al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) privind educatia. Documentul constata ca persoanele mai bine pregatite au oportunitati mai bune de angajare si salarii mai mari, factori care ''reduc prevalenta anxietatii'', relateaza digi24.ro, care citeaza France Presse.
Persoanele mai instruite au ''rate mai scazute de morbiditate si o speranta de viata mai lunga", reaminteste raportul ''Education at a Glance'', publicat marti, mentionand ca "sistemele de educatie pot contribui si la reducerea depresiei", deoarece "indivizii mai bine educati sunt in general mai buni pe piata muncii", ceea ce diminueaza ''prevalenta anxietatii si a depresiei'', relateaza Agerpres.
Aceste concluzii se bazeaza pe un sondaj amplu privind sanatatea, EHIS, realizat prin interviuri in mai multe tari europene in 2014, ale carui rezultate au fost publicate in acest an.
In aceste tari, 8% dintre persoanele cu varste cuprinse intre 25 si 64 de ani au spus ca au suferit de depresie in cele 12 luni anterioare interviului, iar "prevalenta depresiei declarate de respondenti variaza semnificativ in functie de nivelul de educatie''.
Astfel, in medie, procentul depresivilor este de doua ori mai mare la adultii care nu au finalizat liceul (12%) decat in randul absolventilor de invatamant superior (6%). Diferenta este de 3 puncte procentuale intre cei care au doar bacalaureatul si cei cu studii superioare.
''Procentul adultilor care spun ca sufera de depresie se diminueaza in fiecare etapa succesiva de studii", noteaza raportul anual al OCDE. Educatia "contribuie la dezvoltarea unui set de competente", dar acestea nu au acelasi impact asupra depresiei, se adauga in document. Astfel, consolidarea abilitatilor sociale si emotionale, cum ar fi stima de sine, are un impact mai mare decat consolidarea abilitatilor matematice sau literare.
Depresia are cauze multiple, insa riscul acesteia creste in conditii de somaj sau inactivitate, doua situatii care uneori conduc la singuratate si probleme de bani. "Cresterea nivelului de pregatire le ofera oamenilor instrumente mai bune pentru a face fata acestui factor de risc", subliniaza raportul ''Education at a Glance''.

depresie educatie educatia
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1457 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014736 (s)