News Flash:

Anuntul CNAS cu privire la cardurile europene de sanatate

14 Martie 2013
1900 Vizualizari | 0 Comentarii
Card european de sanatate
Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a reluat tiparirea si distribuirea catre asigurati a cardurilor europene de asigurari de sanatate. Documentele nu s-au mai tiparit din toamna lui 2012 din lipsa de fonduri.
Documente se elibereaza la cererea asiguratilor si care pot fi folosite numai pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, potrivit evz.ro. „Cardul european se distribuie persoanelor asigurate in urma unei solicitari catre casa de asigurari sociale de sanatate de care apartin. Dupa aderarea României la Uniunea Europeana, aveti dreptul de a primi Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate (CEASS). Toate persoanele asigurate in sistemul de asigurari sociale de sanatate din România, aflate in sedere temporara pe teritoriul unui stat membru din motive turistice, profesionale sau pentru studii, pot utiliza cardul european de asigurari de sanatate“, se arata intr-un comunicat al CNAS.
Cardul european este valabil sase luni de la data emiterii si acopera acordarea ingrijirilor medicale de urgenta. Potrivit CNAS, documentul nu este valabil in situatia in care o persoana pleaca intr-un alt stat membru al UE/SEE pentru a beneficia de tratament medical.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

fonduri cardul european
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1901 (s) | 23 queries | Mysql time :0.051215 (s)