News Flash:

Analizele care depisteaza infertilitatea

5 Ianuarie 2011
3149 Vizualizari | 0 Comentarii

Potrivit medicilor, in jur de 10 - 15% dintre cupluri se confrunta cu problema infertilitatii. Uneori problema este la femeie, alteori la barbat, dar sunt si cazuri in care cauzele nu se cunosc. Infertilitatea poate fi tratata, daca o descoperim din timp.


Printre cauzele care duc la aparitia infertilitatii enumeram: probleme ale spermatozoizilor, ale ovarelor sau dificultati in procesul de unire, disfunctii ale uterului sau trompelor, infectii si factori imunitari. Pentru a stii excat de care parte se afla problema infertilitatii in cuplul vostru, este necesar sa faceti cateva analize medicale:


Analize pentru femei:


Analize de sange - pentru a determina nivelul hormonilorimplicati in ovulatie si pentru a depista o eventuala infectie.


Biopsia endometriala - necesara pentru a stabili daca ovulatia are loc sau nu si daca mucoasa uterina este pregatita din punct de vedere hormonal sa primeasca o sarcina. Biopsia se efectueaza exact inaintea inceperii ciclului menstrual.


Ecografia - se examineaza zona pelvina pentru a identifica posibile anomalii ale ovarelor si uterului.


Histerosalpingografia - se utilizeaza pentru evaluarea afectiunilor uterului si a trompelor uterine, daca exista obstructii sau alte robleme. Presupune injectarea unei substante de contrast in uter, iar cu ajutorul razelor X se determina daca trece din uter in trompe.


Histeroscopia - cu ajutorul unui instrument mic se examineaza interiorul colului uterin si uterului pentru a descoperi neregularitati.


Laparoscopia - medicul face o interventie minim-invaziva prin care va insera in abdomen un dispozitiv subtire dotat cu o camera de filmat cu ajutorul caruia examineaza trompele, ovarele si uterul.


Analize pentru barbati:


Examen fizic, inclusiv al zonei genitale


Analize de laborator ale materialului seminal - pentru evaluarea cantitatii, culorii si numarului de spermatozoizi, concentratia acestora, forma si mobilitatea acestora. De asemenea, se urmareste prezenta unei infectii sau a sangelui.


Determinarea nivelului de testosteron sau a altor hormoni din sange care duc la infertilitate.


Citeste si:


Vrei sa devii mama? Nu depasi varsta de 35 de ani!


Analize obligatorii inainte de sarcina


Plante care favorizeaza fertilitatea


printre cauzele biopsia endometriala ecografia histerosalpingografia
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1422 (s) | 24 queries | Mysql time :0.015343 (s)