News Flash:

Analize medicale: Totul despre hCG

27 Aprilie 2011
3293 Vizualizari | 0 Comentarii

Human chorionic gonadotropin (hCG) este un hormon peptidic produs in sarcina, secretat de catre embrion imediat dupa concepere iar mai tarziu secretat de catre sincitiotrofoblast.(parte a placentei).

Rolul lui este de a preveni dezintegrarea Corpus Luteum a ovarului, si prin aceasta rolul sau este de a mentine secretia de progesteron absolut critica pentru sarcina la oameni. hCG poate avea si alte functii, de exemplu se crede ca acest hormon afecteaza toleranta imuna in sarcina. Testele de detectie a sarcinii timpurii se bazeaza in general pe detectia si masurarea hCG.

Datorita asemanarii lui cu hormonul luteinizant, hCG poate fi folosit in clinica pentru a induce ovulatia si pentru a induce secretia de testosteron la nivelul testicolului. Din moment ce o sursa majora de hCG o reprezionta femeile gravide, unele organizatii colecteaza urina femeilor gravide pentru a izola hCG si pentru a o utiliza in tratamentele infertilitatii.

Testele de sarcina masoara nivelele de hCG in sange si urina pentru a indica prezenta sau absenta unui embrion. In particular, cele mai multe teste implica folosirea de anticorpi monoclonali - monoclonal antibody (MAb), care sunt specifici subunitatii beta a hCG (βhCG). Aceasta este foarte important pentru ca testele sa nu dea rezultate fals pozitive, prin confuzia hCG cu hormonul luteinizant sau cu alti hormoni (de exemplu, hormonul foliculo stimulator).

Testul de urina ar putea fi unul cromatografic , dar exista si alte forme de teste. Valorile normale variaza in functie de metoda de testare, cuprinzand cifre cuprinse in intervalul 20-100 mUI/ml. Urina ar trebui sa fie prima urina dimineata, cand nivelurile de hCG sunt cele mai mari.

Testarea sangelui este o metode fluorimetrica, folosindu-se aproximativ 2-6 ml de sange venos. Se pot detecta niveluri ale beta hCG incepand de la chiar 5 mUI/ml. Acest test favorizeaza masurarea cantitativa si cuantificarea concentratiei de beta hCG.Cuantificarea nivelurilor de beta hCG este foarte importanta in evaluarea sarcinii ectopice si in monitorizarea tumorilor trofoblastice si a riscului de tumori cu celule germinale .


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

hormon peptidic
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1420 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021198 (s)