News Flash:

Ampla CAMPANIE privind SANATATEA FEMEII in 16 orase din tara

29 Ianuarie 2014
1152 Vizualizari | 0 Comentarii
 Societatea Romană de Ultrasonografie în Obstetrică şi Ginecologie va susţine, începand cu luna februarie, campania de informare, educaţie şi comunicare medicală privind sănătatea femeii - 'Zilele V - Protejează-ţi feminitatea!' care va cuprinde, pe langă informare şi educaţie medicală, consult ginecologic de rutină şi diagnostic gratuit pentru depistarea şi tratarea infecţiilor vaginale. 

VBai cu plante care combat infectiile vaginale
 
Potrivit unui comunicat de presă remis marţi AGERPRES, începand cu luna februarie, în 23 clinici medicale din 16 oraşe - Bucureşti, Braşov, Constanţa, Craiova, Focşani, Iaşi, Suceava, Bacău, Satu Mare, Timişoara, Piteşti, Oradea, Cluj Napoca, Ploieşti, Targovişte şi Arad, medicii ginecologi vor oferi sesiuni de informare medicală privind sănătatea femeii, consultaţii ginecologice de rutină şi diagnostic gratuit pentru depistarea şi tratarea corectă a infecţiilor vaginale. 
'Automedicaţia este o problemă de sănătate publică în Romania. Importanţa unui consult medical şi riscurile automedicaţiei nu sunt conştientizate de mare parte dintre paciente şi, de cele mai multe ori, sănătatea devine o prioritate doar atunci cand este ameninţată. Consultaţia ginecologică de rutină, însoţită de cele mai multe ori de o ecografie transvaginală, este recomandată periodic, cel puţin de două ori pe an la persoanele tinere, active sexual şi o dată pe an pentru femeile aflate la menopauză. In Romania, din cauza accesului dificil la informaţii de calitate, a comunicării greoaie medic-pacientă şi a automedicaţiei, situaţia este alarmantă. De cele mai multe ori, medicamentele administrate nu sunt de fapt cele indicate şi nu numai că nu vor avea efect în ameliorarea simptomelor, pot chiar să le agraveze şi să determine efecte nefavorabile', a afirmat preşedintele Societăţii Romane de Ultrasonografie în Obstetrică şi Ginecologie, prof. dr. Radu Vlădăreanu.

Vezi si: 12 modalitati de a preveni secretiile vaginale anormale si infectiile
 
Campania este una de informare medicală privind sănătatea femeii, dar şi de screening privind infecţiile vaginale, deoarece se estimează că, la un moment dat, pană la 78% dintre femei vor avea o floră vaginală dezechilibrată, deşi nu prezintă simptomele clasice, iar cazurile de infecţii vaginale răman nediagnosticate şi există foarte multe femei care preferă să se trateze singure, în loc să meargă la medic. AGERPRES

Vezi si: Infectia vaginala in sarcina 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2002 (s) | 34 queries | Mysql time :0.047798 (s)