News Flash:

Amilaza

29 Aprilie 2011
5333 Vizualizari | 0 Comentarii

Amilaza este o enzima alcalina care catalizeaza reactia de transformare a amidonului in dextrine si mai departe, in maltoza. Acest ferment este foarte puternic, fiind activ si chiar intr-o dilutie de 1 /1.000.000. In forma pura, poate digera de 4.000.000 de ori greutatea sa in amidon.

Amilaza intervine in digestia glucidelor, inca din cavitatea bucala. Exista mai multe enzime de acest fel:
  - amilaza salivara (ptialina);
  - amilaza secretata de pancreas;
  - amilaza produsa de mucoasele intestinului subtire.
In plante, amilaze se acumuleaza mai ales in seminte si in fructele uscate, dar pana la germinarea lor, ele sunt inactive. Enzima se mai gaseste, in mod obligatoriu, in mierea naturala.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

amilaza
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1470 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015708 (s)