News Flash:

Alte 138 de cupluri vor beneficia de programul de fertilizare in vitro gratuita

6 Septembrie 2011
1493 Vizualizari | 0 Comentarii

Ministerul Sanatatii a aprobat finantarea pentru inca 138 de cupluri care vor putea beneficia de o procedura de fertilizare in vitro in cadrul Programului de fertilizare in vitro si embriotransfer.

Potrivit unui comunicat de presa, Comisia pentru includerea cuplurilor solicitante in programul Ministerului Sanatatii a aprobat un numar de 138 de dosare, dintre cele 178 de dosare depuse in cursul lunii august. 

De la debutul programului de sustinere a cuplurilor pentru fertilizare in vitro, din 1 iunie 2011 si pana in prezent, Ministerul Sanatatii a aprobat 330 dosare, din cele 464 depuse. 

Ministerul Sanatatii mentine recomandarea adresata unitatilor sanitare care deruleaza subprogramul FIV/ET sa efectueze o verificare preliminara a dosarelor depuse de cuplurile interesate inainte de transmiterea dosarelor catre Ministerul Sanatatii, intrucat Comisia pentru includerea cuplurilor in Subprogramul FIV/ET nu este in masura sa aprobe dosare care nu intrunesc conditiile impuse prin Ordinul ministrului sanatatii nr. 765/2011. 

Anul acesta, Ministerul Sanatatii a lansat, in premiera, programul de fertilizare in vitro si transfer embrionar. Bugetul programului este de 4 milioane de lei. Ministerul Sanatatii va sustine financiar o singura procedura de FIV, in doua etape: 4.920 lei dupa realizarea procedurii de fertilizare (prelevarea ovocitelor prin punctie foliculara; recoltarea spermei si procesarea acesteia; inseminarea ovocitelor; transferul embrionar); 1.230 lei dupa confirmarea finalizarii procedurii FIV/ET cu o sarcina, urmata de nastere. 

In  2011, aproximativ 800 de cupluri vor putea beneficia de programul MS, in opt clinici din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Brasov si Sibiu, care au fost admise, pana in prezent, pentru a derula programul Ministerului Sanatatii


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1878 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029050 (s)