News Flash:

Alimentul supersanatos care inlocuieste carnea

7 Octombrie 2016
1275 Vizualizari | 0 Comentarii
Cercetatoarea Virginia Faur, cunoscuta pentru medicametele si retele naturale pe care le-a brevetat, spune ca exista un aliment cu mare aport nutritiv, care poate oricand sa înlocuiasca carnea cu succes, fiind mult mai sanatos.

"In primul rand nu contine gluten, care este dusmanul silentios. Apoi, din faina de hrisca se pot face: paine, biscuiti, saratele. Hrisca combate diabetul si depresia. Protejeaza împotriva afectiunilor cardiovasculare si a hipertensiunii arteriale. Contine: 18% proteine cu un mare aport nutritiv, aminoacizi esentiali (printre care: arginina, lizina, triptofan, cisteina, threonina), minerale (fier, zinc, magneziu, seleniu, fosfor si potasiu), fibre 5%. Are compusi cu valoare antioxidanta (precum rutinul) si taninuri. Are multa vitamina K. Mentionez ca, macinate, semintele dau o faina superioara graului integral", afirma Faur.

Virginia Faur are si o reteta de pateu de hrisca, pe care v-o prezentam mai jos.

Pate de hrisca

Ingrediente:
1 pahar (200 g) hrisca boabe
200 g ceapa
150 ml ulei de masline (sau cat cere)
1 lingurita de sare (4,1 g)
1 lingurita de piper (1,8 g)
jumatate de lingurita rasa enibahar (0,6 g)
1 lingurita rasa boia (2,3 g)

5 motive pentru care ar trebui sa mananci mai des hrisca

Mod de lucru:
Se pune dimineata hrisca la înmuiat 4 ore. Se caleste ceapa cu uleiul si sarea. Cand ceapa a devenit moale si sticloasa, se adauga boiaua, piperul si enibaharul. Cand s-a racit complet, se adauga hrisca înmuiata în prealabil. Se paseaza cu blenderul. Consistenta se regleaza cu putina apa.

sursa: adevarul.ro


hrisca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1387 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026643 (s)