News Flash:

Alimentul cel mai consumat previne imbatranirea si este benefic in numeroase boli

13 Ianuarie 2015
10425 Vizualizari | 0 Comentarii
Nutritionistii spun ca fasolea uscata este foarte buna pentru organismul uman din cauza continutuiui ridicat de proteine si nu numai. Probabil cel mai consumat aliment, fasolea iti aduce numeroase beneficii, insa putini dintre noi cunoastem adevaratele proprietati ale sale.
1. Intarzie imbatranirea
Revestrarolul, ingredientul din vin care previne deteriorarea ADN-ului si imbatranirea se gaseste in cantitati importante si in fasolea neagra.
2. Contine antioxidanti puternici
Fasolea contine la fel de multi antioxidanti ca turmericul, fructele de padure si ceaiul verde. In plus contin anumiti antioxidanti unici care blocheaza anumite proteine vinovate de cresterea in greutate si de aparitia diabetului.
3. Scade tensiunea arteriala
Mai mult de opt studii au aratat ca fasolea scade semnificativ tensiuna sistolica si diastolica.
4. Previne cancerul
Cele mai intalnite tipuri de cancer sunt cel mamar, hepatic, colorectal, de prostata si gastric. Fasolea, nu doar ca scade riscul aparitiei tipurilor de cancer enumerate, dar un extract de fasole numit IP6, este studiat ca posibil medicaent impotriva cancerului, potrivit doctorulzilei.ro.
5. Scade colesterolul
Un studiu efectuat la Universitatea din Kentucky a aratat ca dupa numai trei saptamani de aport crescut de fasole s-a redus colesterolul in medie cu 19% si s-a redus riscul de atac de cord cu aproape 40%. De asemenea, din cauza continutului ridicat de fibre, se reduce apetitul pentru alimentele grase mai periculoase. In combinatie cu nuci, seminte si cereale, fasolea formeaza un complex de fibe si de proteine vegetale.
6. Este bogata in fibre
Fasolea este alimentul perfect pentru dieta saraca in grasimi, deoarece contine doar 2-3% grasime. Doar o ceasca de fasole poate oferi 15 la suta din carbohidratii necesari zilnic. Este una dintre cele mai bune surse de fibre alimentare, caci contine fibre insolubile si solubile. In timpul digestiei, fibrele solubile formeaza un gel, care ajuta organismul sa elimine grasimi, colesterol si carbohidrati. Ca un fapt inedit, doar o ceasca de fasole fiarta poate oferi 15 grame de fibre alimentare, mai mult de jumatate.
7. Ajuta la slabit
Intr-un studiu recent, 35 de barbati obezi au fost impartiti in mai multe grupuri si au urmat diete de slabit timp de opt saptamani. Cei care au urmat o dieta care continea fasole au slabit mai mult si in plus li s-a redus si nivelul colesterolului si teniunea arteriala.
8. Vitaminele si mineralele din fasole
Fasolea contine o varietate de vitamine si minerale, inclusiv calciu, fosfor, potasiu, acid folic, magneziu si fier. Calciul si fosforul joaca un rol vital in sanatatea oaselor. Potasiul actioneaza impreuna cu sodiul pentru a mentine o tensiune arteriala sanatoasa. Acidul folic este o vitamina B, adesea asociata cu sanatatea sarcinii. El este necesar pentru producerea si intretinerea celulor noi.
Magneziul are mai multe scopuri in organism: sustine functiile musculare si nervoase, mentine sistemul imunitar, se ingrijeste de sanatatea oaselor si a tensiunii arteriale si ajuta la metabolizarea energiei. Fierul este o parte importanta a proteinelor de transport de oxigen in sange si promoveaza dezvoltarea sanatoasa a celulelor.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

fasolea proteine aliment beneficii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1841 (s) | 23 queries | Mysql time :0.045418 (s)