News Flash:

Alimentul care este la fel de periculos ca si tutunul. Il consumi zilnic

29 Ianuarie 2014
2358 Vizualizari | 0 Comentarii
Doctorii si academicienii cer marilor companii din domeniul alimentar sa reduca cu o treime continutul de zahar din produsele lor, intrucat acesta tinde sa devina la fel de periculos ca tutunul, provocand boli si chiar moartea.
Chiar si iaurturile care nu contin deloc grasimi pot avea in compozitie pana la cinci lingurite de zahar.
Simon Capewell, profesor de epidemiologie in cadrul Universitatii din Liverpool sustine ca "zaharul este noul tutun". El acuza industria concentrata pe profit si nu pe sanatate ca pune presiune pe parinti si copii prin intermediul bauturilor dulci si al mancarurilor bogate in calorii care se gasesc peste tot.
Obezitatea, devenita epidemica, dar si diabetul priveaza bugetul Marii Britanii de 5 miliarde de lire sterline anual. Fara o reglementare costurile ar putea depasi 50 de miliarde de lire sterline pana in 2050.
Un britanic obisnuit consuma cam 12 lingurite de zahar pe zi, iar unii adulti ajung la 46 de lingurite. Cantitatea maxima recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii este de zece lingurite, dar este foarte posibil ca ea sa fie injumatatita.
Profesorul Capewell este membru al unui nou grup de initiativa americano-britanic – Action on Sugar – si sustine ca solicitarea adresata companiilor de a schimba ceva nu a avut rezultate. Un studiu efectuat de grupul de initiativa Action on Sugar a descoperit niveluri ridicate de zahar in diferite mancaruri, inclusiv in aperitive.
Un iaurt cu vanilie, care avea marcat pe eticheta un nivel 0 de grasimi, continea, totusi, cinci lingurite de zahar. Action on Sugar sustine ca intreprinderile alimentare ar trebui sa reduca nivelul de zahar din produsele lor cu 20-30 la suta in urmatorii trei pana la cinci ani, scazand astfel 100 de calorii din dieta zilnica. Ar fi suficient pentru a opri, sau chiar scadea numarul cazurilor de obezitate si a bolilor asociate.
Graham MacGregor, profesorul Institutului de Medicina Preventiva Wolfson, din Londra, si presedinte al grupului de initiativa Action on Sugar, sustine ca "Epidemia de obezitate trebuie combatuta ferm atat in Marea Britanie, cat si in restul lumii".
"Trebuie sa punem in practica un plan coerent structurat pentru reducerea treptata a numarului de calorii consumate de oameni prin scaderea nivelului de zahar din mancaruri si bauturi", a spus el. "Acest plan simplu lasa suficient spatiu de manevra atat companiilor alimentare, cat si reglementatorilor oficiali, pentru reducerea cantitatilor mari de zahar continute in mancaruri si bauturi", sustine Dr. Aseem, directorul stiintific al grupului. Acesta arata ca adaosul de zahar nu are valoare nutritionala si nu produce senzatia de satietate. (sursa: obiectiv.info)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

domeniul alimentar zahar tutunul boli moartea
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1742 (s) | 23 queries | Mysql time :0.041319 (s)