News Flash:

Alimentul care creste riscul de diabet

6 Februarie 2013
1511 Vizualizari | 0 Comentarii

Diabetul de tip II este asociat in special cu obezitatea, sedentarismul si alimentatia nesanatoasa. Carnea rosie, mai ales cea din mezeluri, consumata zilnic, creste emnificativ riscul imbolnavirii de diabet de tip II, boala care inregistreaza o raspandire tot mai ampla la nivel mondial, potrivit celui mai mare studiu realizat pana acum privind aceasta maladie. Potrivit cercetarii publicate in American Journal of Clinical Nutrition, 100 de grame de carne rosie consumata zilnic creste cu 19% riscul de declansare a diabetului. In cazul consumului a doar 50 de grame de carne rosie provenind din mezeluri (crenvursti, salamuri, carnati, pastrama), riscul creste cu 51 la suta.

Solutia ar fi inlocuirea acestui aliment cu proteine din surse mai sanatoase, cum ar fi lactatele cu continut scazut de grasimi, nucile si cerealele integrale.

Potrivit studiului, daca o persoana care consuma zilnic minimum 100 de grame de carne rosie - vita, oaie, cal - ar inlocui acest aliment cu aceeasi cantitate de proteine provenind din nuci, riscul de diabet ar scadea cu 17%, iar daca ar s-ar consuma cereale integrale, riscul ar scadea cu 23 la suta.

Cercetarea a fost efectuata avand ca subiecti 37.083 de barbati, monitorizati timp de 20 de ani, si 79.570 de femei, monitorizate 28 de ani. La studiu au mai participat si 87.504 asistente medicale, urmarite timp de 14 ani.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

carnea rosie cerealele integrale asistente medicale
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1886 (s) | 34 queries | Mysql time :0.054628 (s)