News Flash:

Alimentul 100% natural care scade colesterolul

20 Noiembrie 2017
664 Vizualizari | 0 Comentarii

Vinetele sunt legumele de care trebuie sa te bucuri din plin. Sarace in calorii si bogate in vitamine, preparatele din vinete ajung des in farfuria noastra, vara. 

Iata cateva motive pentru a le consuma:

  • Previn aparitia cancerului. Mai mult, studiile intreprinse de cercetatorii japonezi au aratat ca vinetele, datorita continutului de substante antioxidante pe care le contin, ajuta la sca­derea incidentei cancerului. S-a constat ca este a doua leguma, dupa varza, care da cele mai multe roade in lupta impotriva cancerului.
  • Scad colesterolul rau. Vinetele contin multa apa si fibre, dar foarte putine calorii, calmand astfel atat foamea cat si setea, fara a ingrasa. Fibrele pe care acestea le contin ajuta la marirea ratei metabolismului scazand nivelul de colesterol.
  • Nu ingrasa. Vinetele sunt legume sarace in calorii, neavand o densitate energetica prea mare, drept urmare, ele nu ingrasa. Asadar le puteti consuma fara a sta prea mult pe ganduri. Nu au niciun efect negativ asupra siluetei. Singura conditie este sa nu le consumam prajite, cu mult ulei sau sub forma de salata cu sos de maioneza.
  • Sunt bogate in vitamine. Va temeti de anemie? Mancati vinete! Nutritionistii apreciaza ca vinetele sunt un adevarat izvor de vitamine si minerale pentru organismul nostru.
  • Protejeaza inima. in afara continutului foarte ridicat de apa (93%), vinetele contin potasiu, mineral care ajuta la stimularea inimii, magneziu, cunoscut pentru rolul sau de combatere a stresului, calciu, pentru intarirea sistemului osos, vitamina A si C pentru intarirea sistemului imunitar.
  • Combat in­­somniile. Aceste legume pot avea un efect calmant datorita magneziului, ceea ce le-ar putea incadra in clasa antidepresivelor. Ajuta totodata si la combaterea insomniilor si la temperarea starilor de nervozitate.

Cum se consuma corect vinetele si care sunt proprietatile terapeutice

Cum gatim vinetele

Nutritionistii recomanda vinetele coapte. Prin prajirea acestora, s-ar distruge prea multe substante nutritive pe care acestea le contin, devenind cancerigene, imogatindu-se cu substante toxice. De asemenea, pregatite la gratar pot da gust mancarii, organismul nostru primind toate beneficiile acestui tip de leguma.


vinetele
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013720 (s)