News Flash:

Alimentele moi consumate frecvent afecteaza maxilarele si dantura

6 Ianuarie 2011
2314 Vizualizari | 0 Comentarii

Potrivit cercetatorilor, atunci cand mancam alimente moi maxilarele lucreaza mai putin, iar in timp,  oasele acestora nu mai sunt stimulate, dintii devin mai putin rezistenti, iar gingiile mai sensibile.


Mancarurile moi sunt aproape intotdeauna lipicioase, au adesea zahar in exces sau sunt prea grase. Rezultatul: carii, tartru dentar si multe kilograme in plus. 

Cand mestecam alimente moi se produce o cantitate mica de saliva, astfel ca una din cele mai importante functii ale acesteia - curatarea si intretinerea cavitatii bucale, va fi redusa, iar acesta este un factor care favorizeaza aparitia cariilor dentare. 

Dulciurile determina o secretie de saliva mult mai acida decat cea secretata cand mancam alimente tari, fructe si legume. In plus, gradul de aciditate al salivei ramane crescut pentru un interval mai mare de timp, ceea ce afecteaza smaltul dintilor. 


Alimentele tari te satura mai repede
De asemenea, consumul alimentelor tari stimuleaza sucurile gastrice. Procesul de masticatie are legatura cu aparitia senzatiei de satietate. Daca mesteci putin, o astfel de senzatie apare mai greu. 

Mai mult, daca nu mesteci, secretia de sucuri gastrice o sa fie deficitara, digestia greoaie si incompleta, poate aparea balonarea, constipatia, plus ca organismul nu-si poate extrage toti nutrientii necesari din hrana, digestia fiind incompleta.


Citeste si:

Periuta de dinti poate fi si dusmanul danturii 




mancarurile moi saliva masticatie balonarea constipatia
Distribuie:  

Realitatea.net

Playtech.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1532 (s) | 35 queries | Mysql time :0.018131 (s)