News Flash:

Alimentele din Romania, mai grase decat in alte tari europene. Concluziile alarmante ale specialistilor

12 Martie 2018
227 Vizualizari | 0 Comentarii

Autoritatile romane promit eliminarea dublului standard la alimente. Astfel, pana la sfarsitul anului 2018 se va intocmi o „lista neagra” a producatorilor care modifica reteta in functie de tara.

Unele din aceste produse ce sunt vandute in tari europene au acelasi ambalaj si ingrediente trecute pe eticheta, dar gust diferit. In aceasta privinta, Parlamentului European a intocmit, pentru prima data, un raport ce spune limpede ca problemele sunt grave: producatorii pun in unele produse o cantitate mai mica de materie prima sau reduc gramajul acestora. Bogdan Pandelica, presedinte ANPC: „Este vorba despre greutatea neta care apare pe produs, care trebuie sa fie aceeasi pentru fiecare produs similar, pentru acelasi producator, in functie de reteta, de cantitate.”

„Un salam de vara care este facut aici in Bucuresti difera putin pentru ce e facut in Anglia, nu putem trage concluzia ca acel producator vrea sa il insele pe roman. Intr-un mezel am folosit mai putina carne, o grasime am inlocuit-o partial cu grasime vegetala care e mai ieftina, aici intr-adevar se poate vorbi de o practica, care nu e rezonabila”, a spus si Mihai Visan, fost secretar de stat in MADR, potrivit Digi 24. Saptamana aceasta, ministrul Agriculturii din Ungaria a cerut verificari pentru inca 100 de produse. Bulgarii au verificat 50 de produse, dublu fata de noi. Analizele pentru verificarea dublulului standard al alimentelor a costat statul roman peste 40 de mii de lei, dar cea mai mare parte din bani s-a dus pe cheltuieli de deplasare, mai scrie sursa citata.

sursa: evz.ro


ingrediente
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1781 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015198 (s)