News Flash:

Alimentele de culoare albastru-violet, o alegere foarte sanatoasa

25 Mai 2011
6534 Vizualizari | 0 Comentarii

Dieta bazata pe alimente albastru-violet previne imbatranirea precoce, intareste memoria si inima si previne formarea pietrelor sau a nisipului la rinichi, potrivit Kudika.

Legumele si fructele in nuante albastru-violet contin antioxidanti puternici precum resveratrolul si antocianina - are rolul de a reduce nivelul de colesterol din sange si de a pastrarea elasticitatea vaselor de sange si factori anticancer. Aceste alimente sunt ideale in diete: ajuta la eliminarea grasimilor si a celulitei, stimuleaza vederea, previn migrenele si caderea parului si ruperea unghiilor.

Pentru a beneficia de aceste calitati terapeutice consumati alimente mov astfel: timp de trei saptamani mancati doar doua mese pe zi normale (micul dejun si pranzul), restul doar alimente albastru-violet (minim 200g/zi).

Excludeti painea alba si orezul, mezelurile, untul, smantana, alimentele semipreparate si procesate, sosurile si sucurile din comert, alimente conservate, dulciuri, preparate de patiserie/cofetarie, orice aliment prajit. Aveti voie salate, legume crude sau gatite, fructe, lactate, branzeturi, cereale integrale.

Alimentele albastr-violet

- Corcoduse negre;
- Struguri negri - cu tot cu coaja, coaja este cea mai bogata in vitamine si antioxidanti;
- Prunele inchise la culoare;
- Dude negre;
- Mure;
- Afine si coacaze;

- Fasole neagra;
- Linte;
- Varza rosie;
- Ceapa rosie;
- Vinete;
- Busuioc;
- Ceai de levantica.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

alimentele albastr-violet
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1638 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013228 (s)