News Flash:

Alimentele consumate in timpul sarcinii influenteaza preferintele culinare ale copiior

4 Februarie 2011
2375 Vizualizari | 0 Comentarii

Potrivit nutritionistilor americani, aromele alimentelor consumate de femeile insarcinate si de mame pot determina mancarurile care vor fi pe placul bebelusilor lor.

Cercetatorii sustin ca o metoda eficienta pentru a-i determina pe copii sa manance legume este ca mamele sa consume aceste alimente in timpul sarcinii si imediat dupa ce au nascut. "Cu toate ca sunt multi alti factori implicati, ar fi bine ca mamele sa fie foarte atente la ceea ce mananca", a declarat Julie Mennella, care lucreaza la Institutul Monell din Philadelphia.

8 alimente interzise in sarcina 

Mai multe studii au demonstrat faptul ca aromele se transmit prin intermediul lichidului amniotic in pantece si de asemenea in laptele de san. Un studiu francez a aratat o preferinta a copiilor pentru alimentele cu aroma de anason dupa ce mamele lor au consumat bauturi cu aceasta aroma in timp ce alaptau. Cercetari similare din Irlanda au prezentat acelasi rezultat in ceea ce priveste usturoiul. 

Citeste si: 

Gravidele care au carenta de omega 3 pot da nastere unor copii depresivi

Apetitul in sarcina 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1705 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013870 (s)