News Flash:

Alimentele care te ajuta in zilele calduroase si scad temperatura corpului

13 Martie 2013
1164 Vizualizari | 0 Comentarii

Pe principiul omul isi face iarna car si vara sanie, trebuie sa ne gandim deja la vremurile calduroase, pentru ca iarna se duce deja. De aceea iata cateva sfaturi utile privind protectia impotriva caniculei. Ai mai jos cateva alimente care scad temperatura corpului.

Pe langa faptul ca acest fruct delicios contine o enzima bromelaina, despre care se spune ca "mananca grasime", ananasul contribuie la eliminarea toxinelor prin urina si reduce cantitatea de electroliti pierduti prin deshidratare.

Pepenele verde - Miezul acestui este fruct foarte racoritor si furnizeaza o buna cantitate de lichid, pentru un efect de revigorare atat de util in reducerea temperaturii corpului. In plus, pepenele verde stimuleaza digestia (organismul nu se mai produce caldura prin efortul de a digera hrana) si ajuta la reducerea nivelului de colesterol.

Salata de fructe - Renunta la meniurile grase, consistente si condimentate. Te vei bucura de gust si racorire daca iti prepari o salata de fructe delicioasa, din piersici, caise, nectarine, cirese, zmeura, afine, fragi si pepene galben. Lasa salata la frigider timp de 20 de minute si orneaz-o cu frunze de menta si felii de lamaie.

Castravetii au un continut foarte mare de apa, dar si ajuta organismul sa retina mai bine lichidele din fibrele din alimente. In plus, furnizeaza vitamina C, siliciu, potasiu si magneziu, minerale importante eliminate prin transpiratie.

Incearca sa consumi mai multe lactate, precum iaurtul sau laptele rece. Aceasta categorie de alimente ajuta la scaderea temperaturii corpului si la mentinerea ei la un nivel optim. Pana si mierea are un efect de racorire interna a organismului, mai ales daca o consumi in lichide reci: limonada, ceai rece sau lapte de la frigider. Legumele verzi cu frunze sunt bogate in antioxidanti, sprijina digestia si contribuie benefic la echilibrarea temperaturii corporale pe timp de vara.

Somonul, fructele de mare si algele marine sunt alimente care sustin functionarea optima a hipotalamusului, parte importanta a sistemului endocrin, deci ajuta corpul sa se echilibreze termic.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

vremurile calduroase enzima bromelaina mananca grasime castravetii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1567 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022654 (s)