News Flash:

Alimentele care se digera usor. Vezi si care sunt greu digerabile

24 Ianuarie 2012
8778 Vizualizari | 0 Comentarii

Alimentele usor digerabile sunt cele formate in principal din nutrienti simpli, acestia fiind mai usor descompusi in procesul digestiei: zaharuri, proteine simple si carbohidrati. Intrucat organismul are nevoie si de aportul de vitamine si minerale care e adus de proteinele compuse si de grasimi, acestea nu vor fi complet eliminate dintr-o dieta cu alimente usor digerabile, ci vor fi consumate in cantitati mici.

Fructele si legumele contin, in genere, o cantitate ridicata de carbohidrati usor digerabili. Acestea mai contin alti doi nutrienti importanti: apa si fibre importante pentru ameliorarea digestiei. Vegetalele crude sau fierte sunt mai usor de digerat decat cele prajite. 
Cerealele - pentru a fi usor digerabile, acestea nu trebuie gatite cu grasimi sau ulei. Proteinele simple sunt deseori tranformate in proteine compuse in timpul gatitului. Iata cateva alimente care se digera usor:

1. Legume si fructe: asmatui, boabe de mazare verzi, cartofi, castravete decojit, dovleac, fasole verde, frunze de salata tanara, mar, mladite de soia, morcov, rosie, spanac, sparanghel, usturoi, zucchini decojit.

2. Cereale: mladite de grau, orez, orz, ovaz, porumb proaspat.

Alimente greu digerabile
1. Legume si fructe: andive, ardei iuti, broccoli, ceapa, cicoare, ciuperci, conopida, gulia, mazare congelata/conservata, naut, praz verde, radacina de telina, ridichea neagra, soia uscata, tofu, varza, varza de Bruxelles, vinete.

2. Cereale: grau, secara.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cereale
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1471 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014177 (s)