News Flash:

Alimentele care protejeaza inima si reduc riscul de afectiuni cardiovasculare

17 Februarie 2013
1413 Vizualizari | 0 Comentarii

Cercetătorii suedezi de la Universitatea Lund au descoperit că o dietă bogată în fibre reduce cu până la 25% riscul de a dezvolta boli de inimă.

Pe toată durata studiului, oamenii de știință au monitorizat stilul de viață a peste 20 de mii de persoane, punând accentul pe modul în care acționează 13 nutrienți esențiali (grăsimi, fibre, proteine, carbohidrați etc.) asupra organismului.

Rezultatele studiului arată că fibrele au numeroase beneficii asupra organismului, printre care cele mai importante sunt: prevenirea constipației, menținerea senzației de sațietate și reducerea riscului de boli cardiovasculare. Cercetătorii subliniază că fibele acționează în mod eficient mai degrabă la femei decât la bărbați.  Explicația ar putea fi aceea că femeile își iau aportul necesar de fibre din surse ceva mai sănătoase decât bărbații.

Alimente care reduc riscul de afecțiuni cardiovasculare
Roșiile:
un consum regulat de roșii contribuie la reducerea riscului de boli cardiovasculare, datorită conținutului ridicat de vitamina K care previne hemoragiile.

Fulgii de ovăz: aceștia conțin beta glucan, o fibră solubilă care contribuie la scăderea colesterolului rău din sânge (un nivel ridicat poate afecta inima);

Legumele cu frunze verzi: spanacul, salata verde și schinduful sunt cunoscute pentru rolul lor de a reduce riscul de afecțiuni cardiovasculare, întrucât sunt surse importante de acid folic, magneziu, calciu și potasiu- minerale care îmbunătățesc funcțiile inimii. Studiille arată că un consum ridicat de legume cu frunze verzi poate reduce riscul de boli de inimă cu până la 11%;

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

previne hemoragiile
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1974 (s) | 34 queries | Mysql time :0.066541 (s)