News Flash:

Alimentele care afecteaza prostata si cresc riscul de cancer la prostata

30 Ianuarie 2013
3791 Vizualizari | 0 Comentarii

Mâncărurile prăjite, ce abundă în grăsimi nesănătoase, precum cartofii prăjiţi, carnea prăjită şi altele asemenea cresc riscul de cancer de prostată, potrivit unui studiu efectuat de către cercetătorii americani.

Mai multe studii statistice efectuate în trecut au demonstrat faptul că alimentele preparate la temperaturi înalte (inclusiv grătarul dacă e făcut în ulei!), consumate regulat, ar putea creşte riscul de cancer de prostată. Însă acesta este primul studiu care explică şi cum se întâmplă acest lucru.

Specialiştii susţin că legătura dintre cancerul de prostată şi alimentele prăjite vizează în primul rând cantitatea. Practic, bărbaţii care servesc prăjeli mai mult de o dată pe săptămână sunt cei expuşi acestui risc.

Se pare că uleiul adus la temperaturi foarte înalte se descompune în substanţe cu potenţial cancerigen. Cu cât se foloseşte mai mult ulei la prepararea unui fel de mâncare, cu atât mai mare va fi cantitatea de compuşi toxici ce cresc riscul de cancer.
 

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1444 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012995 (s)