News Flash:

Alimente picante care stimuleaza arderea caloriilor

7 Iulie 2011
2924 Vizualizari | 0 Comentarii

Nutritionistii spun ca mancarea condimentata nu trebuie sa lipseasca dintr-o dieta pentru ca, printre altele, este inamicul grasimii, stimuland metabolismul. Iata cateva alimente picante care accelereaza arderea caloriilor:

1. Ardeii iuti
Sunt bogati in vitaminele C, A, B si B6, plus potasiu, magneziu si fier. Gustul iute este dat de substanta numita capsaicina, care stimuleaza activitatea creierului si duce la producerea endorfinei - responsabila de starea de bine.

Sa mananci chili seamana foarte mult cu o plimbare cu un roller-coaster spun nutritionistii, si asta din cauza senzatiilor extreme - acum iti ia gura foc, acum te simti cum nu se poate mai bine. Specialisii spun ca, dintre toate condimentele, acesta ar inteti cel mai tare metabolismul si prin urmare ar duce la arderea celor mai multe calorii.

2. Piper
In India, a fost folosit ca medicament, dar si in calitate de condiment din vremuri preistorice. Despre piper se spunea ca face minuni in cazul constipatiei, diareei, durerilor de urechi, cangrenelor, bolilor de inima, herniilor, indigestiilor, insomniilor, bolilor de ficat si plamani, durerilor de masele, precum si afectiunilor ochilor. Nu exista insa dovezi stiintifice ca piperul este un remediu sigur pentru aceste maladii. Insa cercetatorii il recomanda in cazul balonarilor, spun ca activeaza digestia si stimuleaza metabolismul.

3. Usturoi
Ajuta la scaderea colesterolului, reduce riscul aparitiei bolilor de inima, lupta impotriva infectiilor si ajuta la intarirea sistemului imunitar. Mai mult decat atat, cercetatorii spun ca reduce riscul aparitiei cancerului la stomac, esofag si colon. Louis Pasteur a pomenit pentru prima data despre puterea usturoiului de a distruge bacteriile - inclusiv Helicobacter pylori, responsabila cu aparitia ulcerului si a cancerului la stomac. Specialistii spun ca usturoiul tine foamea sub control.

4. Curry
Compozitia clasica include curcuma, coriandru, chimion, piper, cuisoare, cardamom, ghimbir, nucsoara, tamarin, ardei iute. Si curry-ul, ca si celelalte condimente, a ajuns pe masa cercetatorilor care au aratat ca acesta poate fi de mare ajutor in lupta cu cancerul (mai precis cancerul de colon, pancreas, de piele si leucemia).

Studiile au aratat ca extractul de tumeric (sau curcuma, inrudit cu ghimbirul) actioneaza asupra celulelor canceroase si le impiedica sa se inmulteasca. De asemenea, ar ajuta si in cazul bolilor de rinichi, de ficat si in cel al maladiei Alzheimer si pune rapid metabolismul in miscare.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ardeii iuti piper usturoi curry
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1725 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020018 (s)