News Flash:

Alimente permise si interzise unui diabetic

3 Iulie 2011
5167 Vizualizari | 0 Comentarii

In cea mai mare parte a cazurilor, o alimentatie controlata din punct de vedere al cantitatii si calitatii ramane un adjuvant indispensabil in tratamentul medical. Uneori este chiar unicul tratament (in cazul diabetului non-insulinodependent).

Unui diabetic cu o greutate normala nu-i mai este recomandat un regim restrictiv hipocaloric, ci o alimentatie diversificata, apropriindu-se cat mai mult posibil de cea obisnuita. De asemenea, trebuie sa-si organizeze strict mesele pe timpul zilei si mai ales consumul de glucide de absorbtie lenta.

Alimente care pot fi consumate de un diabetic

1. Se poate consuma fara restrictie:
- carnea slaba si fara grasime, la cuptor sau la gratar;
- toate tipurile de peste;
- oua, dar nu mai multe de 6 pe saptamana;
- branza din lapte fermentat sau fiert (de exemplu Camembert);
- legume verzi fara amidon , morcovi, varza, spanac, fasole verde, praz, andive, salata, rosii (400-500 grame pe zi).

2. Se poate consuma cu moderatie:
- painea si derivatii sai (cornuri, briose, covrigi) : 200 gr pe zi;
- cartofi, cereale, paste (300 gr pe zi);
- fructe proaspete (300 gr pe zi);
- unt, margarina vegetala si ulei (nu mai mult de 130 gr pe saptamana).

Alimente interzise diabeticilor

Zaharul sub toate formele de absorbtie rapida (dulciuri, ciocolata, dulceata, miere, bauturi racoritoare, biscuiti si produse de patiserie).


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1847 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021158 (s)