News Flash:

Alimente pe care nutritionistul Lygia Alexandrescu le recomanda pentru prevenirea cancerului

29 Aprilie 2018
1970 Vizualizari | 0 Comentarii

Combaterea cancerului este un subiect tot mai actual, iar lupta cu nemiloasa boala ar trebui sa inceapa inca de la varste fragede, crede nutritionistul Lygia Alexandrescu. O arma redutabila in aceasta batalie este, fara indoiala, dieta.

"Cand spunem stil de viata ne gandim evident si la ceea ce mancam si la cata miscare facem si la cate ore de somn pe noapte avem si la felul in care stim sa abordam stresul si la cat de pozitiv privim lucrurile. Din punct de vedere alimentar, exista cateva ingrediente care nu trebuie sa lipseasca din dieta unei persoane care doreste sa-si pastreze cat mai mult sanatatea", a spus nutritionistul. Iata ce alimente te ajuta sa previi cancerul si nu numai, in opinia Lygiei Alexandrescu.

1. Fructe si legume cu frunze verzi. Sunt surse de fibre alimentare, care sunt esentiale pentru sanatatea colonului si, in acelasi timp, ajuta la scaderea nivelului colesterolului si stabilizeaza valoarea glicemiei. Ele se gasesc in fructele proaspete, in tarate si in legumele cu frunze verzi, iar un aport zilnic de 30-40 g ar fi suficient.

2. Avocado. Este un fruct oleaginos cu mare densitate nutritive, care consumat in forme cat mai naturale poate ajuta la scaderea colesterolului nociv LDL si se pare ca ar putea scadea incidenta unor tipuri de cancere.
Potrivit nutritionistului, consumul de avocado aduce un mare aport de fitoestrogeni care ajuta la diminuarea simptomelor asociate cu menopauza si ofera protectie impotriva osteoporozei.

Cele mai promitatoare 20 alimente anti-cancer in viziunea unui medic

3. Ceaiul verde. "Este o bautura delicioasa si la indemana oricui, plin de antioxidanti naturali si pe care asiaticii il consuma din abundenta pentru scaderea colesterolului si reducerea incidentei infarctului cardiac. Spre deosebire de ceaiul negru, care in procesul de fabricatie mai intai este fermentat, ceaiul verde este doar inabusit in vapori de apa ceea ce ajuta la pastrarea antioxidantilor in compozitia sa", a sustinut Alexandrescu.

4. Uleiul de masline. "Uleiul de masline are in compozitia lui grasimi mononesaturate care ajuta la scaderea incidentei bolii cardiace si a cancerului, in special folosit crud in salate si adaugat in mancare dupa ce aceasta a fost preparata.

5. Usturoiul. Contine peste 100 de compusi chimici cu proprietati terapeutice, fiind un ingredient gustos, dar si un medicament folosit de secole. Astfel el ajuta la scaderea colesterolului, normalizarea presiunii arteriale si din cele mai vechi timpuri a fost considerat un antibiotic natural.

Cancerul poate fi tinut la distanta. Afla de la dr. Pavel Chirila 10 reguli alimentare care te ajuta sa previi boala

Apa si antioxidanti. Apa, a adaugat specialistul, este componenta primordiala a organismului uman si de aceea nu trebuie uitata. "Hidratarea zilnica trebuie sa fie completa si acest lucru se poate asigura consumand minim 30 ml/kg corp/zi", a spus ea.
Antioxidantii naturali nu trebuie sa lipseasca din alimentatie pentru ca ei sunt cei care se lupta cu radicalii liberi, cauza principala a imbatranirii si aparitiei cancerelor. Sursele de antioxidanti sunt numeroase : fructele proaspete, legumele proaspete, ceaiul verde, semintele de susan, etc.

Evita dulciurile. "Evitarea zaharului rafinat si a produselor zaharoase (prajituri, bomboane, paine alba) - marea problema a consumului crescut de zahar este ca se inlocuiesc alimentele incarcate cu nutrienti, adica este aleasa o bomboana (care nu contine nici minerale, nici vitamine, nici fibre), in loc sa fie ales un mar. Toate produsele zaharoase delicioase de altfel si mai ales aspectuoase sunt un amestec nefericit de grasimi, zahar si aditivi alimentari si de aceea trebuie evitate cat de mult posibil. Este bine stiut faptul ca un consum excesiv al acestor zaharuri conduce mai intai la hipoglicemie, apoi la diabet si la complicatiile asociate, boli cardiovasculare, colesterol crescut, hiperactivitate, depresie, obezitate", a explicat nutritionistul.

sursa: agerpres

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

combaterea cancerului avocado ceaiul verde usturoiul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1569 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013848 (s)