News Flash:

Alimente cu antioxidanti puternici

8 Iulie 2016
798 Vizualizari | 0 Comentarii
Fructele, legumele si plantele intens colorate contin un numar mare de antioxidanti, iar prin consumul lor iti pot creste imunitatea organismului si pot inceti procesul de imbatranire. Iata cinci din cele mai bogate alimente in antioxidanti:
Cuisoarele
Numeroase studii au indicat rolul important pe care il are consumul de cuisoare pentru intregul organism. Cuisoarele sunt o sursa excelenta de antioxidanti, mangan, acizi grasi omega-3, vitamina K, vitamina C, calciu, magneziu si fibre.
in medicina traditionala chineza, cuisoarele sunt folosite ca produs antibacterian, antiseptic, antifungic.
Sofranul de India
Proprietatile sofranului de India sunt recunoscute in toata lumea, acesta fiind un condiment des intrebuintat de cunoscatori.
Acest aliment actioneaza la nivelul intregului organism, fiind un bun antioxidant, antitumoral si detoxifiant.
Se intrebuinteaza sub forma de pudra si se poate administra o jumatate de lingurita, de trei ori pe zi, intr-un amestec de fructe si legume: mar, portocala, morcov, sfecla.
Ciocolata neagra
Delicioasa si sanatoasa, ciocolata neagra este un alt aliment care aduce multe beneficii organismului. Consumul de ciocolata neagra este recomandat de cateva ori pe saptamana, in doze mici.
Datorita numarului crescut de antioxidanti, ciocolata neagra are puterea sa lupte contra radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt implicati in procesul de imbatranire si pot fi o cauza a cancerului.
Morcovul
Acest aliment nu trebuie sa lipseasca din dieta zilnica deoarece aduce un aport mare de antioxidanti, vitamine si nutrienti.
Beta-carotenul din morcovi este un antioxidant care previne distrugerea celulelor, iar vitamina A ofera pielii mai multa elasticitate si frumusete. Un consum regulat de carotenoide reduce riscul formarii bolilor de inima si protejeaza impotriva accidentelor vasculare.
Catina
Un alt antioxidant natural foarte puternic, pe care il gasim cu generozitate in tara noastra, este catina. Acest aliment are de zece ori mai multa vitamina C decat citricele si este o resursa de vitamine din complexul B, dar si minerale precum magneziu, fosfor, fier, sodiu.
Datorita compozitiei sale bogate de antioxidanti, consumul de catina ajuta la regenerarea tesuturilor si previne imbatranirea precoce.
sursa: one.ro

fructele legumele cuisoarele ciocolata neagra morcovul catina
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1669 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028634 (s)