News Flash:

Alimente care va pot provoca migrene

16 Decembrie 2010
2770 Vizualizari | 1 Comentarii
Multi dintre cei care se plang de dureri de cap sustin ca acestea sunt declansate de anumite alimente pe care le consuma.
Migrenele afecteaza între 8% si 20% din populatia globului. Ele pot aparea dupa o zi de munca epuizanta sau din cauza unei vieti familiale dezorganizate. Printre cauze se numara istoricul familial, stresul, modificarile hormonale, modificarea programului de odihna, postul. Din punct de vedere statistic, femeile sunt mai afectate decat barbatii. In majoritatea cazurilor, migrenele sunt cauzate de factori comportamentali si nu exista o estimare exacta a procentului migrenelor legate de produsele alimentare. Cu toate acestea, numeroase alimente sunt „incriminate“ in aparitia migrenelor: branzeturile maturate, alcoolul (in special vinul rosu), muraturile, mancarurile marinate, inclusiv produsele pescaresti si varza murata, fructe precum avocado, zmeura sau bananele

Se pare ca aparitia migrenelor este legata de prezenta unor amine naturale intalnite în anumite alimente. Dintre aminele cu efect semnificativ amintim tiramina, feniletilamina si histamina. Este recunoscut faptul ca alimentele care contin tiramina - branzeturi, alune, ciocolata, afumaturi (hering, salam, carnati) - pot declansa durerea de cap. Acelasi efect il au si produsele cu glutamat de sodiu (sosuri, maioneza, budinci, jeleuri din comert, conserve, mancarea chinezeasca). 

Potrivit specialistilor, persoanele care sufera de migrene nu reusesc sa metabolizeze aceste substante suficient de rapid, ele ramanand în organism mai mult decat ar trebui. Legatura dintre amine si migrene a fost identificata pentru prima oara la unii pacienti care luau inhibitori de monoaminooxidaza pentru tratarea depresiei. Functia acestor enzime IMAO este aceea de a metaboliza aminele potential nocive înainte ca acestea sa ajunga în sânge. Administrarea IMAO înlatura acest mecanism natural de detoxifiere, ducand la un nivel crescut de amine in sange. Pacientii carora le erau administrate respectivele medicamente acuzau dureri ingrozitoare de cap in urma consumarii anumitor alimente.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

migrenele branzeturile maturate alcoolul muraturile varza murata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Ana Stoian  | #1
Foarte interesant. Mai astept astfel de articole.
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1605 (s) | 23 queries | Mysql time :0.010914 (s)