News Flash:

Alimente care trebuie consumate cu atentie cand esti insarcinata

14 Martie 2017
475 Vizualizari | 0 Comentarii
Se stie ca alimentatia din timpul sarcinii este esentiala atat pentru mama, cat si pentru dezvoltarea bebelusului. În timp ce unele alimente trebuie incluse în dieta zilnica, altele este bine sa fie evitate. Noi îti spunem care sunt acestea.

Primele lucruri care ne vin în minte si pe care este bine sa le evitam pe parcursul celor noua luni de sarcina sunt bauturile alcoolice si tutunul. Cu toate acestea, bine este sa nu consumam anumite categorii de alimente, dar si sa acordam mai multa atentie modului în care sunt preparate, potrivit www.babycenter.com.


Pestele
De evitat
nu manca peste crud sau care este gatit insuficient. Bine este sa eviti pe perioada sarcinii si crustaceele, precum scoicile sau stridiile;
sortimentele de peste care au un nivel ridicat de mercur. În aceasta categorie intra macroul, rechinul sau pestele-spada;
pestele care este afumat sau tinut în saramura;
nu consuma mai mult de o portie de ton pe saptamana.

Acestea sunt primele simptome ca esti insarcinata


Sfaturi pentru a consuma în siguranta
gateste pestele bine, indiferent de modul ales (important este sa fie bine gatit si în centrul bucatii pe care urmeaza sa o mananci);
consuma în medie doua portii de peste pe saptamana, avand în vedere beneficiile pe care le aduce. Cele mai indicate sortimente sunt somonul si pastravul.


Carnea
 De evitat
carnea cruda sau care nu este gatita suficient de bine;
carne care este refrigerata (indiferent de felul ei);
carnatii care nu sunt gatiti, dar si sortimentele de carne (cum sunt salamurile uscate sau cele de tipul prosciutto) care sunt afumate sau uscate la temperaturi scazute.


Sfaturi pentru a consuma în siguranta
foloseste un termometru alimentar atunci cand pregatesti carnea. Bine este ca cea de vita si de miel sa fie gatita la temperaturi mai mari de 63 de grade Celsius, cea tocata si cea de porc la temperaturi mai mari de 72 de grade Celsius, iar cea de pasare la peste 74 de grade Celsius.


Ouale
De evitat
ouale care sunt gatite insuficient (sau sunt foarte moi);
toate preparatele care contin oua crude, indiferent ca este vorba de sosuri (de exemplu maioneza, cel pentru salata Caesar) sau de deserturi (de exemplu tiramisu, înghetata, diferite feluri de spume, cum este cea de ciocolata).


Sfaturi pentru a consuma în siguranta
gateste oul pana cand galbenusul este tare. Iar celelalte preparate care contin oua trebuie gatite la temperaturi mai mari de 73 de grade Celsius;
încearca sa gasesti alte alternative la oul crud pentru preparatele care trebuie sa îl contina.

Vaccinuri pe care le poate face o femeie insarcinata


Branza
De evitat
nu consuma sortimentele de branza care sunt facute din lapte nepasteurizat. Mare parte dintre etichetele branzeturilor din comert specifica daca laptele din care sunt preparate este pasteurizat sau nu;
de preferat este sa nu consumi pe perioada celor noua luni de sarcina branzeturi care contin mucegai sau branzeturi moi care sunt preparate prin procedee asemanatoare.


Sfaturi pentru a consuma în siguranta
verifica etichetele branzeturilor pe care le cumperi din comert pentru a te asigura ca sunt preparate din lapte pasteurizat.


alimentatia sarcinii mama dezvoltarea bebelusului dieta zilnica ouale
Distribuie:  

Realitatea.net

Playtech.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1534 (s) | 35 queries | Mysql time :0.020303 (s)