News Flash:

Alimente care intarzie procesul de imbatranire

18 Mai 2017
2095 Vizualizari | 0 Comentarii
imbatranire
Imbatranirea este cauzata, in principal, de radicalii liberi. O dieta bogata in antioxidanti, grasimi sanatoase, vitamine si minerale te ajuta sa ai o piele luminoasa si sa nu iti arati adevarata varsta. Exista cateva super alimente, care incluse cat mai des in meniul tau te vor ajuta sa iti pastrezi aspectul tanar mai mult timp.
Fructele de padure
Au un continut impresionant de antioxidanti, cercetatorii ajungand la concluzia ca acestia incetinesc procesul de imabtranire, neutralizeaza radicalii liberi si ajuta organismul sa se regenereze mult mai usor. Fructele de padure, in special afinele, zmeura, capsunile, goji si murele sunt bogate in substante nutritive, care reduc inflamatiile din organism si intaresc sistemul imunitar.
Rodiile
Atribuindu-i-se de multe ori titulatura de „super fruct“, rodia contine de 3 ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu sau ceaiul verde. Consumul regulat intarzie imbatranirea prematura, favorizand circulatia sangelui. Un singur fruct conumat zilnic asigura 40% din doza zilnica recomandata de vitamina C, fiind bogat de asemenea in vitamina A , E si acid folic, considerate vitaminele frumusetii.
Strugurii
Strugurii, in special cei rosii si albastri, sunt bogati in vitamine si antioxidanti. Contin resveratrol, un antioxidant care protejeaza organismul impotriva cancerului, bolilor de inima si maladiilor degenerative. Totodata, au un continut bogat de potasiu, fosfor, magneziu, calciu si mangan. Cei mai buni struguri sunt cei fermi la atingere si se pastreaza cel mai bine in frigider. Strugurii au si multi antioxidanti importanti pentru sanatatea ochilor, prevenind aparitia bolilor cardiace. Portia medie recomandata este de o cana, adica aproximativ 32 de boabe.
Ciocolata neagra
Se numara printre micile placeri ale vietii, iar ciocolata neagra, cu un continut minim de 65% cacao, aduce multiple beneficii sanatatii. Cu cat ciocolata are un continut mai mare de cacao, cu atat numarul de antioxidanti pe care il ofera este mai mare. Are de 8 ori mai multi antioxidanti decat capsunile si de 2 ori mai multi decat un pahar de vin rosu. Imbunatateste vederea si scade nivelul colesterolului rau in organism. Data viitoare cand iesi la cumparaturi, alege ciocolata neagra, pentru a te mentine tanar mai mult timp.
Somonul, tonul, sardinele
Pestele gras este indicat sa fie inclus in alimentatie, de minim doua ori pe saptamana. Contine acizi grati esentiali Omega 3, vitamina D si E, dar si fosfor si potasiu, vitamine care neutralizeaza radicalii liberi din organism, responsabili de imbatranirea celulara. Protejeaza pielea de aparitia ridurilor, mentinandu-i elasticitatea si supletea.
Spanacul
Are un continut bogat de vitamina C si fitonutrienti antioxidanti, precum betacarotenul. Neutralizeaza pH-ul acid din organism si stabilizeaza structura ADN-ului celular.
Rosiile
Protejeaza pielea impotriva imbatranirii si a actiunii nocive a razelor utraviolete. Neutralizeaza radicalii liberi, fiind bogate in licopen, un fitonutrient cu puteri antioxidante. Se consuma cu putin ulei vegetal, pentru o absorbtie mai buna a substantelor nutritive.
sursa: clickpoftabuna.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

imbatranirea radicalii liberi dieta antioxidanti piele rodiile rosiile
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1562 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013475 (s)