News Flash:

Alimente care contin cele mai bune proteine

24 Ianuarie 2014
2107 Vizualizari | 0 Comentarii
Proteinele se găsesc în fiecare celulă, ţesut, organ din corpul uman. Termenul „proteină“ provine din grecescul protos, care înseamnă „primul“. Ele sunt substanţe pe care corpul le folosește pentru a crea noi celule și a menține țesuturile funcționale, musculatura în formă şi toate funcțiile neurologice valide. Lipsa unui minim necesar de proteine ne poate afecta fizic, dar şi psihic.
 
Vezi si: 6 bombe calorice 
 
De unde le luăm
Bineînţeles, din alimente. Prin procesul de digestie, proteinele ingerate se transformă în aminoacizi de care corpul are nevoie pentru a funcționa corect. Iată ce trebuie să mancăm pentru un aport consistent de proteine:
carne;
pește;
ouă;
lactate;
nuci şi seminţe;
soia;
fasole uscată;
 
Proteine găsim şi-n cereale (orez, porumb), alte legume (ciuperci, spanac, sparanghel, broccoli, conopidă, cartofi, ţelină, morcovi, varză) şi în fructe (cantităţi infime). In cazul în care am eliminat din alimentaţie produsele de origine animală, furnizoare de proteine complete – cele care asigură organismului necesarul de aminoacizi esenţiali, pe care corpul nu-i poate produce –, trebuie să mancăm cat mai variat pentru a ne procura necesarul de proteine. Soia şi quinoa, singurele alimente care, în afară de carne, conţin proteine complete, nu trebuie să lipsească de pe masa vegetarienilor.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

proteine oua lactate soia
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2048 (s) | 34 queries | Mysql time :0.059436 (s)