News Flash:

Alimente alcaline si alimente acide. Cum le recunosti?

18 Februarie 2014
3774 Vizualizari | 0 Comentarii
Daca te intrebi la ce te ajuta sa deosebesti alimentele acide de cele alcaline afla ca tocmai acest lucru te va scuti de numeroase probleme digestive cum ar fi arsurile stomacale, balonarea sau refluxul gastroesofagian. De asemenea, trebuie sa stii ca aciditatea excesiva duce la imbolnavirea organelor prin care se excreta acizii: rinichii, plamanii, pielea, ficatul si intestinele, avertizeaza dr. Tania Bejan, medic imunolog si specialist Ropharma, potrivit eva.ro. 
Astfel ca daca vei cunoaste cateva lucruri noi despre proprietatile anumitor alimente poti sa tii cont de ele si sa le aplici pentru le verifica. 
In general, nivelul pH-ului sanguin trebuie sa aiba valori intre 7,35-7,45 - usor alcalin. Cel mai la indemana mod de a mentine acest nivel constant este printr-o alimentatie alcalina. Aceasta ajuta pH-ul sangelui sa se mentina in limitele normale fara prea mult efort. Potrivit doctorului imunolog Tania Bejan, specialist Ropharma, 60-80% din dieta trebuie sa fie constituita din alimente ce contin elemente alcaline si 20-40% din alimente ce contin elemente acide.
Recomandarile specialistului
Alimente alcaline
Legume (ridichi, dovleac, cartofi noi, salata verde, patrunjel, usturoi, vinete, conopida, busuioc, coriandru, andive, varza, mazare, chilli, asparagus etc);
Fructe (avocado, lamaie, nuca de cocos proaspata, grepfrut etc);
Cereale si leguminoase (stir, mei, linte, soia, Kamut, orez brun, fasole etc);
Seminte (migdale, seminte de in, de susan, de floarea soarelui, cocos etc);
Ulei (de in, de avocado, de cocos etc);
Germeni (de soia, de ridiche, de broccoli, de quinoa, etc);
Verdeata (mladite de grau, de orz, ovaz, pir tarator, coada calului etc);
Paine (paine cu germeni, lipie cu drojdie etc);
Ceaiuri (negru, alb, verde).
Alimente acide
Carne (vitel, porc, peste, vanat, midii, carnati, slanina etc);
Lactate (unt, branza, lapte, zer, frisca, branza de soia);
Oua;
Indulcitori (zaharina, zaharoza, sucraloza, miere, sirop de artar, roscove, sirop de fructoza);
Bauturi (energizante, cafea, ceai negru, pasteurizate, cacao etc);
Sosuri (maioneza, wassabi, mustar, ketchup).
De retinut!
1.Marul, portocala si banana se consuma dimineata pe stomacul gol.
Potrivit specialistului, acestea au un efect alcalin atunci cand sunt consumate dimineata pe stomacul gol, insa daca le mananci seara vor da acea senzatie de arsura la stomac. 
2.Evita sau limiteaza consumul alimentelor procesate, cum ar fi painea, pastele, cerealele dulci, cafeaua, zaharul si produsele din conserva, deoarece induc starea de hiperaciditate. Opteaza pentru alimentele proaspete si neprelucrate industrial care au un efect alcalin asupra organismului. 
3. Daca esti adepta unei diete raw (cu hrana cruda) te poti baza pe banane, coacaze, mure, prune, dovleac, cacao, fistic, sustine specialistul.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

alimentele acide arsurile stomacale balonarea rinichii plamanii oua
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1585 (s) | 35 queries | Mysql time :0.021041 (s)