News Flash:

Ai un ficat gras? Acestea sunt cauzele. Vezi si cum iti poti curata ficatul

19 Iunie 2018
43684 Vizualizari | 1 Comentarii

Este unul dintre cele mai importante organe din corpul nostru, fiind responsabil pentru filtrarea si prelucrarea sangelui. Ficatul, caci despre el este vorba, indeplineste functii esentiale in organism: detoxifiere, metabolizarea nutrientilor, reglarea glicemiei, digerarea grasimilor, controlul productiei bilei si a unor enzime importante. Grasimile se numara printre cei mai mari dusmani ai ficatului. Atunci cand acestea se acumuleaza in ficat, se produce un dezechilibru in procesele metabolice, ceea ce duce la acumularea de grasimi si in alte organe si artere, si un risc crescut de boli cardiace. Cauzele ficatului gras sunt: abuzul de medicamente, cum ar fi corticosteroizii; tulburari ale metabolismului; uilizarea frecventa si excesul de alcool; deficit in unele enzime; deficit de proteine ​​in dieta; expunerea la unele produse chimice.

Majoritatea pacientilor cu steatoza hepatica sunt asimptomatici, desi la o abordare mai atenta, multi dintre acestia descriu simptome nespecifice ca oboseala, stare generala influentata, jena sau dureri in hipocondrul drept. Pacientii cu boala avansata pot prezenta semne de ciroza : ascita, edeme sau icter. Adesea boala este diagnosticata intamplator, in urma depistarii unor teste medicale anormale la examene de rutina: transaminaze crescute, aspect ecografic sugestiv.

Prevenire si tratament. Prevenirea ficatului gras include consumul regulat de proteine ​​din zer. Mai mult decat atat, proteinele ​​din zer ajuta la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale si a atacurilor de cord, hipertensiunii arteriale, stimuleaza sistemul imunitar, cresterea masei musculare si controlul colesterolului. Consumul regulat al preparatului de mai jos va curata ficatul gras si il pastreaza sanatos: Ingrediente: sucul unei lamai; 1 litru de lapte. Se incalzeste laptele si, in timp ce este cald, se adauga sucul de lamaie. Se agita amestecul si asteptati pana cand laptele se transforma in zer si bucati de branza. Strecurati zerul si pastrati-l intr-un loc racoros. Bea ocazional, 500-1000 de mililitri de zer.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ficat steatoza cauze grasimi durere
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

lorica  | #6910
Cum sa castigi bani de acasa! Ocazia pe care trebuie să o fructifici imediat: un curs online si gratuit care te invata simplu si repede cum sa castigi bani de acasa! Inveti totul pas cu pas, GRATUIT, in lectii care iti explica foarte clar cum sa castigi bani de acasa! Cere acum mai multe informatii la adresa de email: loricamihaila@gmail.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1614 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028355 (s)