News Flash:

Ai probleme cu tiroida? Foloseste ulei de cocos!

17 Iulie 2013
8529 Vizualizari | 0 Comentarii
Uleiul de cocos presat la rece se foloseste atat extern, cat si intern. Este recunoscut pentru multiplele beneficii pe care le aduce pentru sanatate, fiind un aliat de incredere si in curele de slabire.
Bun pentru tiroida
S-a dovedit ca uleiul de nuca de cocos stimuleaza metabolismul, imbunatateste functiile glandei tiroide si creste nivelul de energie al organismului, ceea ce ajuta corpul sa scape de grasimea nedorita si sa mareasca masa musculara.
Te ajuta sa slabesti
Favorizeaza digestia si impiedica depunerile de grasime. In 13 grame de ulei de cocos gasim 119 calorii, o valoare identica cu cea regasita si in uleiul de masline.
Ideal pentru podoaba capilara
Uleiul de cocos este unul dintre cele mai hranitoare produse pentru par. El asigura o gama variata de proteine esentiale necesare hranirii podoabei capilare si, de aceea, e folosit in foarte multe produse pentru ingrijirea parului. Dupa ce v-ati spalat pe cap, turnati in palme ulei de cocos, frecati scalpul pana simtiti ca se incalzeste usor si apoi aplicati si pe par. Acoperiti-va cu un prosop inmuiat in apa fierbinte si stors bine si stati asa 15 minute, apoi clatiti.
Vindeca ranile
Atunci cand este aplicat pe taieturi sau pe zgarieturi, uleiul de cocos formeaza un strat fin, care protejeaza rana de praful, de bacteriile si de virusurile din exterior. Totodata, grabeste vindecarea, accelerand procesul de refacere a tesuturilor afectate. Pe deasupra, miroase mult mai bine decat orice crema sau unguent ati cumpara de la farmacie.
Alunga stresul
Ati avut o zi grea la serviciu? Calmati oboseala psihica aplicand ulei de cocos in zona fruntii si a cefei, masand cu miscari circulare. Aroma naturala a cocosului, benefica in scaderea nivelului de stres.
Contribuie la absorbtia nutrientilor
Grasimile saturate din uleiul de cocos au proprietati antibacteriene ce distrug parazitii si ciupercile care cauzeaza indigestii si alte probleme legate de digestie, cum ar fi sindromul colonului iritabil.
Grasimile din acest ulei ajuta, de asemenea, la o mai buna absorbtie a vitaminelor, mineralelor si aminoacizilor.
Combate eczemele
Vreti sa aratati ca si cum abia v-ati intors de la o sedinta de cosmetica sau de la o ora de yoga? Uleiul de cocos face minuni, ca hidratant, pentru toate tipurile de piele, dar in special pentru cele uscate si imbatranite, pe care le face sa arate proaspete si carora le reda stralucirea. Totodata, uleiul de nuca de cocos ajuta la reducerea ridurilor fara sa provoace vreo iritatie, asa cum de multe ori se intampla cu cremele din comert.
Uleiul acesta poate fi de ajutor si atunci cand pielea se confrunta cu probleme precum psoriazisul, dermatite ori eczeme. Nu e de mirare ca este folosit in mod frecvent ca ingredient in unele dintre cele mai scumpe produse de ingrijire a pielii. (sursa: doctorulzilei.ro)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

beneficii sanatate slabire vindeca ranile alunga stresul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2069 (s) | 34 queries | Mysql time :0.068669 (s)