Eveniment-Social

Conducerea UMF a intrat in Ramadan

Publicat: 26 nov. 2003
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Conducerea UMF a intrat in Ramadan
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:42891;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Rectorul Carol Stanciu va analiza cazul de plagiat al conf. dr. Laura Ciobanu abia dupa incheierea manifestarilor dedicate Zilelor Universitatii •Probabil, in aceasta saptamana, angajatii UMF au liber

Conducerea Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” (UMF) din Iasi s-a autosesizat din cotidianul ZIUA de Iasi in privinta conf. dr. Laura Ciobanu, care este acuzata de plagiat, si a promis ca va analiza cazul. Rectorul UMF, prof. dr. Carol Stanciu, va numi o comisie pentru analizarea situatiei abia dupa finalizarea manifestarilor dedicate Zilelor Universitatii, adica undeva pe saptamana viitoare. „Ne-am autosesizat din ziar, dar situatia va fi analizata dupa ce se incheie Zilele Universitatii”, a declarat ieri rectorul Stanciu. Daca universitatea este in sarbatoare, asta nu inseamna ca activitatea institutiei de invatamant superior este paralizata. Sa intelegem ca activitatea didactica a fost intrerupta pe perioada desfasurarii manifestarilor si angajatii au fost trimisi in concediu? Comisia care va analiza plagiatul se putea intruni si in perioada Zilelor Universitatii. Doar nu a intrat Universitatea de Medicina si Farmacie in Ramadan.
Reamintim ca dr. Laura Ciobanu a obtinut titlul de conferentiar dupa ce a copiat integral mai multe articole, pe care le-a publicat in cartea „Ghiduri de practica si protocoale in fibrobronhoscopie”, volum aparut in anul 2001 la Editura „Fides”, din Iasi. Articolele pe care dr. Laura Ciobanu si le-a insusit apartin dr. Amuliu Arama, de la Spitalul de Pneumologie. Nimeni nu a luat nici o masura impotriva acestei infractiuni. Dintre cele 38 de lucrari stiintifice cu care s-a prezentat medicul Laura Ciobanu la concursul de conferentiar, doar 9 erau intr-adevar lucrari stiintifice. Cu toate acestea, medicul a primit titlul de conferentiar. Acesta nu este un caz singular la Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” din Iasi.
Magda OLTEANU

Adauga un comentariu