News Flash:

Ai chef de ciocolata si cola tot timpul? Ce nevoi ale organismului ascund aceste pofte

23 Februarie 2018
398 Vizualizari | 0 Comentarii

Cheful de ciocolata sau de cola, de banane sau branza este felul in care organismul ne anunta ca dieta noastra generala este inadecvata. Daca simti nevoia sa te scufunzi in borcanul cu unt de arahide este cel mai probabil pentru faptul ca esti stresat si ai nevoie de vitamina B, iar doza uzuala este insuficienta, potrivit Bibliei vitaminelor, semnata de dr. Earl Mindell. Cum 50 de grame de unt de arahide inseamna un plus de aproape 300 de calorii e mai bine pentru silueta sa optezi pentru un supliment complex de vitamine B.

Pofta de banane arata un minus de potasiu, potrivit aceleiasi surse. Persoanele care iau diuretice sau cortizon care lipsesc corpul de potasiu au adesea  chef de banane.

Daca nu esti un iubitor de branza, probabil ca ai o lipsa de calciu si fosfor. Daca ai luat o gustare cu branza procesata industrial ai ingerat si aluminiu si sare chiar fara sa bagi de seama. Înainte de toate ar trebui sa consumi broccoli, o leguma bogata in calciu si fosfor si mult mai saraca in calorii decat branza. 

Un mar pe zi nu doar ca tine medicul departe dar e si o sursa bogata de pectina care scade colesterolul, pe langa calciul, magneziu, fosfor si potasiu. Daca ai tendinta de a consuma grasimi saturate aceasta raspunde de pofta ta de mere.

Untul. Cel mai adesea vegetarienii au pofta de unt din pricina consumului scazut de grasimi saturate.

Daca te dai in vant dupa alune. Probabil ti-ar fi de ajutor niste proteine, vitamina B si grasimi alimentare. Daca alunele sunt sarate, probabil ai nevoie de sodiu si nu de alune.

Chiar daca inghetata e bogata in calicu, ea este dorita de cei care au nevoie de zahar. Persoanele cu hipoglicemie si diabeticii poftesc mult la inghetata.

Pofta de muraturi ascunde nevoia de sodiu si potasiu, in timp ce pofta de slanina este caracteristica mai ales celor care tin diete restrictive, fara grasimi. Din nefericire, grasimile saturate nu sunt singurul inconvenient al acestui aliment. Ea este bogata in nitriti cancerigeni. Daca te dedulcesti la slanina, asigura-te ca ingerezi suficiente cantitati de vitamine A, C, D si E care sa contracatere nitritii.

În afara de proteine, ouale isi ofera aminoazici si seleniu, proteine si sulf. Cei care au pofta de oua probabil le cauta pentru continutul de grasimi din galbenus sau, paradoxal, colina, care dizolva colesterolul si colina.

Indiferent daca ti-e pofta de maslinele verzi sau negre organismul are nevoie de sare. Persoanele cu probleme la glanda tiroida sunt cel mai adesea primele care vor masline.

Pofta de condimente precum ceapa este caracteristica mai ales celor care au probleme cu plamanii sau sinusurile.

Cu siguranta una din cele mai intalnite, pofta de ciocolata se explica prin nevoia de zahar si cafeina. Daca vrei sa scapi de obiceiul de a consuma ciocolata incearca roscovele.

Daca esti adult si ai chef sistematic de lapte probabil ai o lipsa de calciu. Sau este vorba despre aminoacizii continuti in lapte – triptofan, leucina, lizina. Persoanele nervoase cauta adesea triptofanul din lapte care are un puternic efect aclmant.

O pofta persistenta de tarta cu fructe poate indica probleme la vezica biliara sau la ficat.

Gunoi. Cel mai adesea copiii au tendinta de a manca zugraveala si gunoaie, fapt care poate indica o lipsa de calciu si vitamina D. Este indicata o vizita la medicul pediatru pentru o evaluare a alimentatiei. Aceasta pofta pentru produsele nealimentare poarta numele de sindrom Pica.

sursa: adevarul.ro

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cola banane branza
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1463 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022537 (s)