News Flash:

Afacort

23 Decembrie 2010
2774 Vizualizari | 0 Comentarii

Compozitie
1 ml colir contine:
Dexametazona 0,83 mg (=1,09 mg dexametazona fosfat disodic);
Neomicina 3,50 mg (=5,8 mg neomicina sulfat).

Actiune terapeutica
Produsul Afacort combina actiunea antimicrobiana a unui antibiotic cu spectru larg, neomicina, cu actiunea antiinflamatoare a unui nou corticoid, dexametazona si poate sa combata cu succes anumite afectiuni paraoculare. Sulfatul de neomicina este un antibiotic cu spectru larg, activ fata de diversi agenti microbieni gram pozitivi si gram negativi ca: Staphylococcus aureus, Corynebacterium diphteriae, Klebsiella pneumoniae, Proteus vulgaris, Pseudomonas aeruginosa.

Actiunea neomicinei fata de microorganismele sensibile la aceasta este bacteriostatica si bactericida. Dezvoltarea unei rezistente microbiene in vitro s-a dovedit neinsemnata. Dexametazona, cel mai activ derivat al unei intregi serii de corticoizi sintetici, are cea mai mare eficacitate cunoscuta pana astazi. Actiunea sa antiinflamatoare si penetratia sa intr-un grad inalt prin cornee fac ideala combinarea acesteia cu neomicina pentru controlul fazelor avansate ale afectiunilor inflamatoare si microbiene oculare.

Indicatii
Produsul este eficient prin aplicare directa in sacul conjunctival avand permeabilitate foarte buna in camera anterioara, absorbtie rapida in keratoid si in lichidul intraocular. Este indicat in urmatoarele afectiuni:
-infectii microbiene oculare: conjunctivite inflamatorii alergice si nealergice;
-keratite;
-in flamatii ale uveei, sclerei si episclerei;
-inflamatii cauzate de arsuri (chimice, solare), corpi straini;
-postoperator - dupa interventii intrabulbare sau keratoplastii.

Mod de administrare
Produsul Afacort se administreaza local, prin instilarea in sacul conjunctival a 1-2 picaturi de 3-6 ori/zi. Dupa 3-4 zile, daca se obtine ameliorarea afectiunii, se reduce frecventa administrarii la 2-3 aplicatii/zi.

Contraindicatii
In cursul si dupa perioada de vaccinare inflamatii oculare-Keratite herpetice, micoze oculare, purulente, neacoperite de tratament chimioterapic.
Ulcere si abcese ale tesutului kerato - conjunctival, Trachoma, hipersensibilitate la neomicina, sindrom Cushing la copii.

Reactii adverse
Un tratament prelungit peste 15-20 zile poate determina urmatoarele efecte secundare: cresterea presiunii intraoculare, mai ales la persoanele cu glaucom sau cu predispozitie la hipertensiune intraoculara.
Activarea sau predispunerea la forme inflamatorii ca: herpes, micoze sau infectii bacteriene (mai ales cu Pseudomonas).

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

compozitie actiune terapeutica neomicina dexametazona indicatii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2787 viz    0 com
4360 viz    0 com
2846 viz    0 com
3985 viz    0 com
3094 viz    0 com
4734 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1625 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017913 (s)