News Flash:

Aditivii din mezeluri raman in organism chiar si un deceniu

17 Februarie 2011
2685 Vizualizari | 0 Comentarii

Mezelurile, pateurile si alte preaparate din carne comercializate in magazine sunt o adevarata bomba pentru sanatate. Specialistii nutritionisti nu scapa nicio ocazie pentru a pune in garda populatia cu privire la efectele nocive pe care le au aceste preparate asupra organismului. Daca pana acum, aceste avertizari veneau mai ales de la dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorului Institutului de Cercetari Alimentare, iata ca si unele autoritati locale din sistemul sanitar trag un semnal de alarma.

"Pe eticheta unui mezel sunt inscrise peste 20 de ingrediente, dintre care doar unul singur este carne. Restul sunt fosfati, nitriti, nitrati si arome sintetice - aditivi sintetici care raman in organism chiar si zece ani dupa ce au fost consumati, pentru ca tubul digestiv nu ii poate digera", a declarat dr. Mariana Pasarescu din cadrul Biroului Promovarea Sanatatii al Directiei de Sanatate Publica Dolj, citata de Gazeta de Sud.

Cele mai nocive 10 preparate din carne aflate in magazine 

Medicii ii sfatuiesc pe parinti sa nu dea nici un gram din aceste semipreparate copiilor, pentru ca efectele pe termen lung ar putea sa fie deosebit de grave. "Fosfatii afecteaza cresterea copiilor, iar in 20 de ani femeile vor suferi de osteoporoza. Barbatii vor scadea mai repede in inaltime la batranete si, in multe cazuri, vor fi obezi", sustine dr. Pasarescu.

In plus, specialistul atrage atentia ca un consum frecvent de mezeluri creeaza dependenta, in timp ce colorantii folositi in procesul de fabricatie sunt pe baza de aluminiu, care distruge celulele nervoase, favorizand aparitia bolii Alzheimer.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

osteoporoza
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1787 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021057 (s)