News Flash:

Adevarul despre lactatele degresate

11 Martie 2018
2452 Vizualizari | 0 Comentarii
Produsele lactate dietetice sau degresate au un continut crescut de cazeina
Cazeina este o proteina lactata adeziva care este foarte dificil de digerat de catre oamenii adulti. Proteinele lactice sunt destinate hranirii si bunei dezvoltari a nou-nascutilor. Pentru acestia, cazeina este foarte usor de digerat datorita unei enzime specifice (renina), creata special in perioada de alaptare. Adultii nu produc renina si din acest motiv produsele lactate pot provoca diverse tulburari digestive precum constipatia.

Vezi si: Consumati lactate! Va protejeaza de sindromul metabolic
 
Produsele lactate dietetice sau degresate au un continut crescut de zer
Proteinele din zer cresc nivelul de insulina din organism la fel de mult precum zaharul brut. Chiar daca lactoza, glucidul care apare in mod natural in lapte, are un indice glicemic mic astfel incat nu ridica nivelul glicemiei din sange, proteinele din zer declanseaza niveluri foarte ridicate de insulina in organism. Aceste excese bruste de insulina pot destabiliza nivelul glicemiei din sange si pot produce usoare dereglari hormonale care pot produce pofta de carbohidrati, oboseala, schimbari bruste de comportament si obezitate.

Vezi si: DA BURTA JOS cu ajutorul lactatelor! 
 
Produsele lactate cu un continut ridicat de grasimi au un continut scazut de proteine
Acest lucru inseamna ca oamenii care au o sensibilitate crescuta fata de proteinele lactice, pot tolera aceste produse mult mai bine. Oamenii care au in general probleme cu lactatele, reactioneaza ori la lactoza ori la proteinele din lapte si nu la grasimile din lapte. Din acest motiv, foarte multi oameni care au o sensibilitate fata de lactate pot consuma unt si smantana grasa, deoarece au un continut foarte scazut de proteine, scrie ecuisine.ro.
Produsele lactate cu un continut ridicat de grasimi au un gust mai bun
Grasimea imbunatateste gustul, digestibilitatea si absorbtia hranei. Produsele lactate bogate in grasimi sunt mult mai satisfacatoare si au un indice de satietate mult mai ridicat, ceea ce te determina sa mananci mai putin in mod natural.

Vezi si: Laptele imbunatateste memoria

Concluzia: cu cat continutul de grasimi este mai scazut, cu atat este mai ridicat continutul de proteine. Retine ca indiferent ce fel de produse lactate consumi, este foarte important sa alegi variante fara adaos de zaharuri, deoarece zaharul si carbohidratii rafinati cresc nivelul glicemiei si pun sanatatea in pericol. Orice ai face incearca sa eviti produsele lactate degresate si indulcite, precum iaurturile cu fructe fara grasimi sau laptele cu ciocolata fara grasimi, deoarece in esenta produc cresteri bruste ale insulinei fara ca noi sa ne dam seama.

Vezi si: Lactatele te ajuta sa slabesti
 
Grasimea saturata nu este daunatoare sanatatii
Noi si stramosii nostri consumam grasimi saturate de aproximativ 2 milioane de ani, insa bolile de inima si alte conditii pe care le asociem cu grasimile saturate au devenit o problema serioasa in ultima suta de ani.
De fapt, moda dietelor cu un continut scazut in grasimi a inceput sa ne bombardeze incepand cu anii '70 si nu ne-a imbunatatit considerabil sanatatea. Ba mai mult, rata bolilor de cord si a obezitatii a crescut incepand cu 1990, chiar daca am inceput sa reducem consumul de grasimi si sa-l substituim cu un consum crescut de carbohidrati. Convingerea ca grasimile saturate sunt nesanatoase incepe sa dispara incet, insa mult prea tarziu. 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lactate degresate dietetic proteine
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1605 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020143 (s)