News Flash:

Acestea sunt alimentele care, daca sunt reincalzite, va vor otravi!

16 Noiembrie 2017
25465 Vizualizari | 0 Comentarii
Ar trebui sa va ganditi de doua ori inainte sa incalziti mancarea facuta cu o zi in urma. Foarte multi dintre noi pregatim mancare pentru mai multe zile, si, ulterior, o reincalzim. Cu toate acestea, unele alimente isi schimba compozitia si isi pierd proprietatile lor nutritive, multe dintre ele devenind toxice
Iata ce alimente nu trebuie reincalzite: 
 

Ciupercile 

 
Ciupercile sunt cel mai bune pentru organism atunci cand sunt consumate imediat dupa preparare, iar in cazul in care raman neconsumate, cel mai bine ar fi sa le mancam reci. Acest lucru este valabil si in cazul in care au fost preparate supe sau mancaruri ce contin ciuperci. Atunci cand sunt reincalzite, ciupercile isi schimba compozitia de proteine si implicit gustul. Datorita schimbarii acestor compozitii pot sa apara o varietate de probleme digestive (balonari, crampe abdominale, diaree), iar beneficiile lor asupra sanatatii vor fi practic inexistente. 

Obisnuiesti sa reincalzesti orezul! Acest obicei te poate imbolnavi! 

 

Carnea de pui 

 
La fel ca ciupercile, carnea reincalzita isi schimba compozitia proteinelor. Prin urmare, nu este recomandabila o reincalzire la temperaturi ridicate, a carnii de pui care contine mai multe proteine decat carnea rosie. Daca esti consumator de carne, mai bine o mananci rece decat sa o reincalzesti. 

 

Cartoful 

 
Cartoful este un aliment extrem de nutritiv pe care nu ar trebui sa il reincalzim pentru ca isi va pierde din proprietati, devenind chiar toxic. Manânca-l imediat dupa preparare sau chiar rece - atunci acesta are cel mai mare procent de amidon care iti va da acel sentiment de satietate pentru mai mult timp. Daca va pregatiti o tocanita pentru mai multe zile, scoateti cartofii atunci cand o reincalziti. Puteti sa-i mancati separat. Intr-o farfurie va puneti tocanita si in alta cartofii. Mancati concomitent pentru a va bucura in continuare de beneficiile cartofului. 
 

Spanacul 

 
Spanacul este un aliment cu un procent ridicat de nitrati, care in momentul reincalzirii se transforma in nitriti. Acestea sunt potential cancerigeni pentru corpul uman. Asadar cel mai indicat ar fi sa mancati o mancare de spanac imediat dupa ce a fost facuta, pentru a va bucura de beneficiile spanacului. 

De ce trebuie sa mananci fainoasele fierte si racite 
 

Sfecla 

 
In acelasi fel se procedeaza si cu sfecla. Aceasta contine nitrati , iar in momentul in care vor fi reincalziti, se vor transfoma in nitriti. Practic noi nu va indemnam sa nu o mai consumati dupa ce a fost gatita, ci va incurajam sa o consumati rece, fara a o reincalzi. 
 

Telina si morcovul 

 
Telina, una dintre cele mai frecvent utilizate legume la prepararea supelor, trebuie intotdeauna scoasa din supe dupa ce a fost gatitat, impreuna cu morcovii, sau trebuie mancate proaspat preparate. De asemenea, aceste doua legume contin nitrati. Puteti reincalzi supa daca scoateti din ea telina si morcovii. 
 

Oua 

 
Ouale sunt alimentele cu cel mai mare risc in momentul in care sunt reincalzite, intrucat acestea vor deveni toxice in momentul reincalzirii la temperaturi ridicate. Nu se aplica produselor alimentare in cazul in care ouale sunt folosite la prepararea sosurilor, ci se refera la felurile de mâncare in care sunt implicate oua fierte sau prajite. 
 

mancarea alimente nutritive toxice ciupercile cartoful spanacul sfecla
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1701 (s) | 23 queries | Mysql time :0.039702 (s)