News Flash:

Acesta este modul corect de depozitare a alimentelor in frigider

25 Decembrie 2017
9791 Vizualizari | 0 Comentarii

Nu toti stiu cum trebuie depozitate corect alimentele in frigider astfel incat sa se mentina proaspete cat mai mult timp. Mai mult, nu orice aliment isi are locul in frigider.

  • 1. De exemplu, rosiile nu trebuie sa stea in sertarul frigiderului. Rosiile coapte se pastreaza la temperatura camerei, chiar pe blatul din bucatarie. Prin racire, miezul rosiei se inmoaie si se pierde o parte din aroma.
  • 2. Cartofii trebuie depozitati in pungi de hartie, intr-un dulap racoros. Temperatura scazuta din frigider le afecteaza si gustul, si textura.
  • 3. Cafeaua se pastreaza într-un container inchis ermetic, intr-un spatiu racoros si intunecat. Daca o pui in frigider, absoarbe mirosurile si gusturile dimprejur.


11 alimente care nu trebuie pastrate niciodata in frigider

  • 4. Faina integrala se oxideaza mai usor decat faina alba. Pastreaz-o in frigider, intr-un container de plastic bine inchis.
  • 5. Condimentele ca maioneza, ketchupul si muraturile au o speranta de viata mai lunga, deci pot fi puse pe usa frigiderului, pentru ca schimbarile de temperatura nu le influenteaza.
  • 6. Carnea cruda, pestele si fructele de mare trebuie sa stea in partea de jos a frigiderului, departe de mancarea gatita si mezeluri. Se pastreaza mai bine introduse cu ambalajele originale in containere de plastic, ca sa nu picure din ele.
  • 7. Mezelurile au locul lor intr-un sertar invecinat cu cele din partea de jos a frigiderului. Daca frigiderul tau nu are un asemenea sertar, impacheteaza-le bine si pune-le pe raftul de jos, departe de carnea cruda.
  • 8. Pastrarea bananelor si fructelor de avocado coapte in sertarul de jos va intarzia ofilirea lor. Coaja bananelor va incepe sa se innegreasca, dar miezul va fi delicios.
  • 9. Untul si margarina stau foarte bine pe usa frigiderului sau pe raftul din mijloc. Tine putin unt intr-o caserola speciala la temperatura camerei, ca sa-l poti intinde pe paine in orice moment.
  • 10. Laptele: pe usa frigiderului este expus schimbarilor repetate de temperatura. Este mai in siguranta in spatiul cel mai rece al frigiderului: pe raftul de jos, in spate.
  • 11. Iaurtul trebuie pastrat cat mai rece, la fel ca laptele, deci pune-l pe raftul de jos, in spate.
  • 12. Ouale nu ar trebui sa fie tinute in suportul de pe usa frigiderul, motivul fiind acelasi ca in cazul laptelui. In plus, riscul de a se sparge este mai mare cand le depozitezi acolo. Cel mai bine este sa le pastrezi in cofraje, pe raftul de la mijloc, in spate, acolo unde temperatura este constanta.
  • 13. Mancarea ramasa poate fi depozitata pe raftul de sus si pe cel din mijloc, departe de carnea cruda, peste si fructe de mare. Transfera alimentele din conserve in caserole de plastic.


Cat timp e indicat sa pastrati mancarea gatita in frigider?

  • 14. Sucul de fructe proaspat stors trebuie sa stea mai jos, la temperatura cea mai scazuta. Sucurile acidulate sau din concentrate pot sta pe usa frigiderului.
  • 15. Branza se pastreza in partea de jos a frigiderului. Ca sa nu se intareasca, inveleste-o in folie de plastic sau pune-o intr-o caserola inchisa.
  • 16. Legumele raman proaspete in sertarul de jos al frigiderului. Pastreaza-le in ambalajul original, dar sterge-le pe cele umede inainte de a le depozita, ca sa ramana fragede.
  • 17. Fructele raman proaspete mai mult timp daca sunt depozitate in sertarul de jos, in ambalajul original.
  • Separa-le de legume, pentru ca unele dintre ele, cum ar fi pepenele galben sau kiwi, emana vapori de etilena atunci cand se coc si pot deteriora legume ca broccoli sau morcovi.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1764 (s) | 34 queries | Mysql time :0.039758 (s)