News Flash:

Abordari non-invazive in medicina dentara

14 Februarie 2011
3737 Vizualizari | 0 Comentarii
Un fapt arhicunoscut si repetitiv este teama pacientului de medicul stomatolog, nu atat de persoana in sine ci de faptul ca este asociat cu factorul durere, ce poate fi declansata de orice manopera benefica din arealul medicinei dentare prin intermediul frezelor, acelor. Medicina dentara actuala este guvernata de tehnici minim invasive, in aceasta categorie intrand laserul dentar, care poate fi utilizat pe fiecare specialitate a medicinii dentare in parte cu efecte benefice, anuland in primul rand durerea, excluzand anestezia. Insa, nu orice lumina albastra are calitatile optice si mecanice ale unui Laser therapeutic, un exemplu de laser performant este Kavo Key Laser 1242/1243.

Pentru cariile dentare, imbracand de multe ori forme profunde cu pierderi mari de substanta prin metodele clasice ar fi imposibil sa poata fi rezolvate fara anestezie, prin intermediul laserului sensibilitatea este anulata, tratamentul cariilor desfasurandu-se in conditii de optim terapeutic, putand fi pastrata vitalitatea dintelui. Un aspect deosebit de important este anularea zgomotului turbinei, ce este inlocuit cu laserul si in timpul manoperelor de preparare a dintelui ce se realizeaza traumatic, in vederea aplicarii diferitelor tipuri de restaurari protetice.

In teritoriul endodontiei, in momentul in care apar complicatii ale cariilor si pacientul merge in mai multe sedinte pentru a se realize tratamentul mecano-chimic pe canalele dentare, prin interventia laserului, se reduce spectaculos numarul de germeni din interiorul canalului, conducand la reducerea sedintelor si recuperarea dintelui. Mult temutele incizii si manopere de drenaj, fara a exclude celelalte manopere de modelare gingivala sau regularizare a suportului osos, se pot realiza fara anestezie, realizand o hemostaza si cicatrizare rapide.

Nu putem sa nu vorbim de rezultate spectaculoase in sfera parodontologiei, in care de multe ori terapiile medicamentoase pot conduce la o ameliorare, insa asociate cu manoperele de chiuretare realizate prin intermediul laserului au o foarte buna solutionare, aceleasi rezultate performante intalnindu-se si in teritoriul implantologiei si chirurgiei oro-maxilo-faciale. Ca in orice domeniu, avangarda este in deplin acord cu aspectele socio-economice si standardele atat ale cabinetului de medicina dentara cat si cele ale pacientului, astfel incat intrebarea din titlu este posibil sa-si mentina caracterul retoric, insa pacientul trebuie sa stie ca poate avea acces si trebuie sa aiba acces la aceste metode si tehnici minim invazive. 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

laserul dentar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1513 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021178 (s)