News Flash:

A fost inventata o noua substanta care indulceste alimentele amare

30 Martie 2011
2451 Vizualizari | 0 Comentarii

Substanta denumita GIV3616 poate sa imbunatateasca gustul alimentelor si bauturilor indulcite cu zaharina sau sucraloza, potrivit unui studiu publicat in „American Chemical Society National Meeting and Exposition, California".

Fructul care schimba in dulce gustul alimentelor  

„Foarte multe persoane sunt sensibile la gustul amar al medicamentelor, bauturilor sau alimentelor dietetice. Adaugand aceasta substanta care detecteaza si blocheaza gustul amar, putem imbunatati gustul specific al indulcitorilor artificiali, precum zaharina si sucraloza. Astfel, oamenii vor putea consuma alimente sanatoase, dar, in acelasi timp gustoase", a declarat Ioana Ungureanu, cercetator la „Givaudan Flavors Corporation Cincinnati" si participant la studiu, pentru Evenimentul Zilei.

In prezent, mai exista pe piata o astfel de substanta, denumita GIV3727, insa „ultima descoperire" are avantajul ca se dizolva mai repede in mancare si lichide.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

giv3616 giv3727
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1393 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012315 (s)