News Flash:

A fost descoperit secretul cafelei bune

6 Iunie 2014
1309 Vizualizari | 0 Comentarii
Gustul cafelei este influentat de mineralele continute de apa cu care aceasta este preparata, au descoperit specialistii.
Cafeaua perfecta ar trebui preparata cu apa bogata in magneziu si cu un continut mai mic de bicarbonat, informeaza ziare.com, care citeaza The Telegraph.

Ce alegi: sex sau cafea?
 
Expertii britanici de la Universitatea din Bath au folosit metode chimice sofisticate pentru a examina impactul compusilor din apa asupra gustului cafelei. Acesti compusi fac o "diferentiere dramatica" atunci cand cafeaua din aceleasi boabe este preparata cu tipuri diferite de apa, spun specialistii.
S-a observat ca ionii de magneziu imbunatatesc aroma extrasa din boabele de cafea, in vreme ce nivelul mare de bicarbonat are efect contrar. De asemenea, apa bogata in sodiu pare sa modifice in rau gustul cafelei, potrivit chimistului Christopher Hendon de la Universitatea din Bath.

Ce cafea iti da cea mai multa energie
 
Metodele de analiza folosite au examinat modul in care diferiti compusi din apa influenteaza extragerea a sase substante implicate in gustul cafelei, printre aceste numarandu-se cafeina. 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

gustul cafelei apa cafeaua perfecta magneziu bicarbonat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1695 (s) | 34 queries | Mysql time :0.046654 (s)