News Flash:

9 remedii naturiste pentru diabetici

18 Aprilie 2011
15339 Vizualizari | 0 Comentarii
Frunzele de afin contin o substanta numita insulina vegetala

Diabetul poate fi ameliorat sau vindecat cu ajutorul unor plante care contin principii active hipoglicemiante. Plantele pot fi folosite separat sau in amestecuri, sub forma de ceaiuri care se beau neindulcite, de regula inainte de mesele principale, in cure de lunga durata, 4-6 luni. Iata cateva remedii din plante pentru diabetici:

1. Infuzie din frunze de afin
Cea mai eficienta planta folosita intern este afinul, care contine o cantitate ridicata de mirtilina - o substanta denumita "insulina vegetala". Se prepara o infuzie din 1 lingurita frunze uscate, recoltate inainte de coacerea fructelor, oparite cu 200 ml apa clocotita; se beau zilnic 2-3 ceaiuri, indulcite numai cu zaharina, in cura de 40 de zile, cu pauza de 15 zile, dupa care se reia o noua cura.

Acidul mirtilcic stimuleaza secretia lenta a insulinei si intensifica consumul glucozei din sange. Efecte similare au si fructele de afin precum si pulberea din frunze uscate de afin din care se iau zilnic 3 lingurite tinute 5 minute sub limba dupa care se inghit cu putina apa, intr-un tratament timp de 2 sapamani pe luna. La copiii diabetici se adauga suc de portocale pentru a avea un gust mai placut.

2. Decoct din teci de fasole
Se prepara din 1-2 linguri de teci de fasole maruntite, la 250 ml apa care se fierbe 10-15 minute si se beau 3-4 cani pe zi, avand un puternic efect diuretic si depurativ (curatirea de toxine). Tot din teci se face o extractie concentrata cu 4 linguri puse la macerat peste noapte intr-un litru de apa; in dimineata urmatoare se fierbe pana cand lichidul scade la jumatate si se bea in cursul zilei.

3. Infuzie din frunze de anghinare: 1 lingurita la 250 ml apa; se beau zilnic 2-3 cani intr-o cura de 20-30 de zile, cu pauze egale cu durata curei.

4. Infuzie din frunze de dud: 1-2 linguri la 200 ml apa; se beau 2-3 cani pe zi.

Migdalele pot preveni si vindeca diabetul 

5. Infuzie din frunze de nuc: 1 lingurita la 200 ml apa; se beau 2 cani pe zi sau o doza mai concentrata cu 4 linguri la cana din care se iau 3 linguri pe zi.

6. Infuzie din radacini de brusture:1 lingura radacini uscate la 250 ml apa; se beau 2-3 cani pe zi.

7. Infuzie din frunze de urzica vie: 1 lingura la 250 ml apa clocotita; se beau 2-3 cani pe zi, avand efecte diuretice, hemostatice, antimicrobiene si hipoglicemiante.

8. Infuzie din frunze de salvie: 2 lingurite la 250 ml apa, din care se beau 2-3 cani pe zi, cu efecte antiseptice, coleretice, carminative si hipoglicemiante.

9. Bune efecte au si tratamentele cu frunze de frag si coacaz negru, flori de coada soricelului, herba de saschiu (Vinca), ciumarea, ciocul berzei, tintaura si radacini de obligeana sau cicoare. S-a constatat ca dupa consumul la pranz a 200-300 g radacini proaspete de cicoare, fierte si asezonate cu ulei crud, glicemia scade cu 44%.

In retetele combinate se folosesc proportii variate din mai multe specii vegetale cu proprietati antiglicemiante. In afara plantelor mentionate mai sus se mai adauga: cerentel, ienupar, isop, menta, merisor, mesteacan, papadie, pir, roinita, soc, tataneasa, trei-frati-patati, troscot.

La fiecare cana de ceai complex se adauga o lingurita bitter suedez. Plantele ramase dupa strecurarea  ceaiului se folosesc sub forma de cataplasma pusa, peste noapte, pe zona pancreatica si hepatica. In raport cu rezultatul tratamentului in scaderea glicemiei se poate reduce cantitatea de ceai, continuandu-se cu o doza zilnica de intretinere.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

diabetul mirtilina
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1563 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014430 (s)