News Flash:

9 beneficii ale cartofului dulce

31 Mai 2011
6993 Vizualizari | 0 Comentarii

Cartoful dulce, originar din America Centrala, este una din cele mai vechi legume din istoria umanitatii, in Europa ajungand in 1492, gratie lui Cristofor Columb. Este putin mai mare decat cartoful clasic si, cel mai adesea, este lunguet si are miezul galben sau portocaliu.

In anul 1992, Center for Science in the Public Interest, a comparat valorile nutrititive ale cartofilor dulci cu ale celorlalte legume. Considerand continutul fibros, carbohidratii, proteinele, vitamina A, B si C, fierul si calciul, cartoful dulce a fost catalogat cea mai consistenta leguma.

Iata cateva beneficii ale cartofului dulce:

1. Intaresc imunitatea;
2. Trateaza inflamatiile datorita continutului de betacaroten, vitamina C si magneziu;
3. Sunt eficienti in tratarea congestiei nasului, a bronhiilor si a plamanilor;
4. Bronsita este vindecata datorita concentratiei de vitamina C, fier si alte elemente nutritive;
5. Ajuta la imbunatatirea digestiei datorita continutului ridicat de fibre;
6. Are efect calmant asupra stomacului si intestinelor. Vitaminele B si C din compozitie, ca si betacarotenul, calciul si potasiul sunt de mare ajutor in tratarea ulcerului gastric.
7. Previne constipatia si reduce durerea si inflamatia ulcerului;
8. Fibra din cartofii dulci ajuta la retinerea apei, mentinand astfel echilibrat nivelul apei din organism.
9. Mentin sanatatea arterelor, a venelor si a ochilor.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cartoful dulce
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1504 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013327 (s)