News Flash:

80% dintre hipertensivi nu isi iau corect medicamentele

16 Martie 2017
583 Vizualizari | 0 Comentarii
Numai o persoana din cinci ia toate medicamentele prescrise de medic pentru hipertensiunea arteriala rezistenta, se precizeaza într-un comunicat de presa al Asociației Americane a Inimii (AHA).

Aceasta concluzie vine în urma unui studiu al University Medical Center Utrecht în care au fost înrolate 95 de persoane supuse denervarii renale si care nu schimbau medicația antihipertensiva si alte 44 de persoane care luau medicamente uzuale. Atat la începutul studiului, cat si sase luni mai tarziu pacienții au purtat un monitor al tensiunii arteriale pentru a calcula media tensiunii sistolice în timpul zilei.

Cum scapi in mod natural de hipertensiune

De asemenea s-au masurat valorile tensiunii arteriale si s-au analizat probele de sange pentru a masura nivelul de medicamente- medicii nu au spus ca au evaluat aderența persoanelor la tratamentul antihipertensiv sub recomandarea specialistului.

Cercetatorii au descoperit ca 20% dintre pacienți au luat toate medicamentele antihipertensive, în timp ce alte 20% de persoane nu luau niciun medicament pentru hipertensiunea rezistenta. În plus, 31% dintre pacienți au marit doza sau si-au diminuat-o fara ca medicul sa stie, au mai observat cercetatorii.

Totodata, dupa sase luni, tensiunea arteriala sistolica medie diurna a scazut cu doua puncte (mm Hg) în cazul pacienților din grupul control comparativ cu aceia care au fost supusi intervenției de denervare renala - dar a ramas anormal de mare în ambele grupuri.

Cum se trateaza naturist hipertensiunea in Germania

Aceste rezultate au fost obținute în contextul unui studiu care urmarea sa determine daca tensiunea arteriala poate fi scazuta în cazul persoanelor cu hipertensiune arteriala rezistenta prin denervare renala, alaturi de medicația antihipertensiva.


medicamentele prescrise
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1441 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014600 (s)