News Flash:

8 sfaturi pentru a preveni pierderea nutrientilor din alimente

10 Februarie 2012
2139 Vizualizari | 0 Comentarii
Ceaiul cu lapte nu este o combinatie benefica organismului

Tehnicile avansate folosite in prezent in agricultura saracesc solul de minerale importante, astfel ca si hrana noastra, care provine din aceste soluri este lipsita de aceste minerale. Multe alimente sunt transportate pe distante mari si sunt depozitate pentru perioade de timp mai lungi ceea ce determina pierderea vitaminelor din aceste alimente, in special complexul de vitamine B si vitamina C 3. 

Mai mult, toate etapele de procesare a hranei, gatitul si depozitarea determina pierderea nutrientilor astfel ca doar din hrana nu obtinem necesarul zilnic. Obiceiurile alimentare haotice, faptul că nu mestecam suficient hrana, faptul ca mancam pe fuga precum si stresul contribuie la o digestie insuficienta prin care organismul nostru nu isi ia din hrana toti nutrientii de care are nevoie. Iata cateva sfaturi pentru a preveni pierderea nutrientilor din alimente:

1. Evitati cafeaua si ceaiul negru in timpul mesei pentru ca nu veti absorbi corect fierul. Astfel, veti obtine maximum de beneficii din meniul zilei!

2. Daca tineti o saptamana in frigider sau in bucatarie fructele preferate, pierdeti 50% din subtantele active pe care le contin. Asa ca daca vreti sa profitati la maximum de antioxidanti, vidati-le.

3. Nu renuntati la coaja nici in cazul fructelor, dar nici al legumelor. Studiile arata ca acolo se gasesc de 27 de ori mai multi antioxidanti decat in pulpa. 

4. Daca preparati alimentele la cuptor, nu depasiti temperatura de 170 de grade. Altfel, carnea dezvolta compusi cancerigeni, iar nutrientii sunt distrusi aproape 100%.

5. Daca alegeti sa consumati o friptura cu salata, ambele bogate in fier, nu consumati la aceeasi masa cafea sau ceai negru. 

6. Nu beti cafea sau ceai cu lapte pentru ca acesta anihileaza absorbtia nutrientilor prin asociere.

7. Daca nu pastrati laptele in cutii opace, lumina ii distruge vitaminele A, B si C.

8. Usturoiul se zdrobeste cu doar 10 minute inainte de a fi mancat. Doar asa puteti beneficia de substantele care previn cancerul. 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1717 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021877 (s)