News Flash:

8 feluri de mancare pe care sa nu le comanzi niciodata la restaurant

23 Noiembrie 2016
4531 Vizualizari | 0 Comentarii
la restaurant
Sa alegi un preparat pe care sa il consumi la un restaurant poate fi o provocare, in special daca este vorba de zeci de optiuni care suna delicios. Cativa chefi au dezvaluit insa o lista de preparate care ar trebui excluse din start din lista, potrivit unui articol publicat de Daily Mail.
1. Oua cu sos olandez
Chef-ul Anthony Bourdain a spus ca brunchul este masa zilei in care cbefii pot sa serveasca resturile de la cinele de vineri sau sambata seara. Astfel, un preparat clasic precum ouale Benedict sau ouale regale - ar trebui evitate; sosurile folosite la acestea trebuie sa fie la o temperatura optima pentru a fi sigur de consumat. ”Bacteriile iubesc sosul hollandaise” a dezvaluit Bourdain in cartea sa, Kitchen Confindential.
2. Stridiile
Daca nu va aflati intr-un restaurant specializat pe preparate din peste, este de preferat sa evitati stridiile. Daca nu sunt depozitate si gatite corespunzator, acestea pot genera boli grave.
3. Pestele intr-o zi de luni
Majoritatea restaurantelor primesc peste proaspat in zilele de joi - acest lucru inseamna ca pana luni, au trecut deja patru-cinci zile inainte ca acesta sa ajunga in farfuria consumatorului.
Bourdain a declarat in cartea lui: ”Nu comand niciodata peste luni, decat daca mananc la un restaurant de patru stele unde stiu ca pestele este cumparat direct de la sursa.”
4. Bugerii din vita Wagyu si Kobe
Cele mai scumpe carnuri reprezinta adevarate delicatese, datorita modului in care grasimea este structurata marmorat in carne.
Daca sunt carnuri autentice, acest tip de friptura este servita in portii mici, majoritatea chefilor considera ca este o risipa sa folosesti acest gen de carnuri pentru un buger, de pilda. Astfel, daca vedeti un burger in ale carui ingrediente se afla vita wagyu sau kobe, restaurantul respectiv ar putea sa va minta si sa foloseasca aceste nume pentru e ridica preturile, potrivit MSN.
5. Orice preparat din pui
Daca urmariti show-urile culinare de la TV, s-ar putea sa observati ca chefii nu plaseaza puiul in centrul demonstratiilor lor culinare. Preparatele pot parea deseori neinspirate si cu un pret prea mare pentru ceea ce este cea mai ieftina carne de pe piata, prin comparatie cu vita sau mielul de calitate.
6. Preparate din fructe de mare, daca restaurantul respectiv nu se afla in apropierea marii
Daca va aflati intr-un restaurant situat in apropiere de mare, sunt sanse mari ca preparatele cu fructe de mare sa fie proaspete. in restaurantele aflate departe de o astfel de sursa, calitatea preparatului scade; acesta poate fi chiar congelat. Imediat dupa ce a fost prins, calitatea pestelui scade - asa ca este vine sa evitati cumpararea acestui preparat.
7. Vita bine facuta
Vita bine facuta este urata de chefii din intreaga lume - supragatirea acestui tip de carne reduce savoarea, iar un ingredient scump devine astfel greu de mestecat si fara gust.
8. Preparatele care nu se afla in meniu
O modalitate sigura prin care sa suparati chelnerii si chefii, este sa faceti o cerere speciala sau sa cereti foarte multe inlocuiri pentru un preparat existent in meniu. Un utilizator Reddit care pretinde ca este chef, spune: ”De fiecare data cineva cere ceva care nu se afla pe meniu, toata lumea devine frustrata. Chelnerul trebuie sa ii roage pe cei de la bucatarie sa gateasca respectivul preparat, bucatarii se enerveaza si, in general, dureaza mai mult ca preparatul respectiv sa ajunga in farfuria clientului; intr-un final nimeni nu este fericit.”
sursa: businessmagazin.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

preparat restaurant 2 stridiile
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1721 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034913 (s)